spot_img
13.5 C
București
marți, martie 5, 2024
AcasăUncategorizedPremierul moldovenean: UE este interesată de cooperarea dintre Republica Moldova şi Rusia

Premierul moldovenean: UE este interesată de cooperarea dintre Republica Moldova şi Rusia

-

Uniunea Europeană este interesată de cooperarea dintre Republica Moldova şi Rusia, a declarat noul premier moldovean, Valeriu Streleţ, într-un interviu publicat în presa moldovenească, transmite itar tass.

„Partenerii noştri europeni sunt interesaţi de relaţii comercial-economice normale între Republica Moldova şi Rusia” – a declarat Streleţ, comentând recenta sa afirmaţie privind necesitatea resetării relaţiilor cu Moscova. Potrivit premierului moldovean, „Chişinăul a primit sprijinul deplin din partea partenerilor occidentali în legătură cu folosirea potenţialului acordurilor bilaterale cu Federaţia Rusă”.

- Advertisement -

„Avem un acord de liber schimb, precum şi un acord-cadru de bază privind parteneriatul strategic şi dezvoltarea relaţiilor, care a fost actualizat în primăvara anului 2012. De asemenea, ambele ţări sunt membre ale Organizaţiei Mondiale a Comerţului” – a subliniat premierul moldovean. Referindu-se la noile reguli de export a producţiei moldoveneşti în Rusia, Valeriu Streleţ a declarat că autorităţile de la Chişinău au apreciat acest lucru ca „o dorinţă de a pedepsi sau de a apropia Republica Moldova”. Însă, consideră Streleţ, „aceasta poate duce la o îndepărtare şi mai mare a republicii faţă de Rusia”.

 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img