spot_img
9.8 C
București
joi, februarie 22, 2024
AcasăAnalizeCristoiu: Sistemul şi preşedintele marionetă/ În lumina ultimelor evenimente, publicarea Jurnalului de...

Cristoiu: Sistemul şi preşedintele marionetă/ În lumina ultimelor evenimente, publicarea Jurnalului de către Elena Udrea a devenit o chestiune de salvare a democrației de la dictatura sergenților majori mesianici

-

Despre manevrele vizînd amînarea procesului (n.red-al lui Klaus Iohannis cu ANI), în care au fost implicate Structurile de forță rămase neatinse după plecarea lui Traian Băsescu, Elena Udrea face dezvăluiri istorice în Jurnal. În lumina ultimelor evenimente, publicarea Jurnalului de către Elena Udrea a devenit o chestiune de salvare a democrației de la dictatura sergenților majori mesianici. Multe enigme din întîmplările din ultimul timp s-ar dezlega prin lectura acestui Document de importanță crucială, deoarece el dezvăluie mecanismul infernal prin care Justiția e folosită pentru a fenta democrația. Grație acestor amînări, Klaus Iohannis a ajuns președinte. Teodor Meleșcanu a pierdut șefia SIE, Elena Udrea și-a pierdut libertatea, George Maior a fost dat afară de la SRI, Alina Bica a stat după gratii, iar Horia Georgescu, fost pușcăriaș, e uitat de toată lumea, scrie jurnalistul Ion Cristoiu pe blogul său.

MAI SCRIE ION CRISTOIU:

În campania electorală am scris zilnic aproape despre tărășenia de la ÎCCJ. Una dintre enigmele cărora nu le găsisem răspuns se referă la tărăgănarea procesului de către ÎCCJ înainte de debutul campaniei electorale. Deși sentința de la Alba Iulia a fost dată în 23 septembrie 2013, după un an, pe 19 septembrie 2014, despre Proces, ajuns la ÎCCJ, nu mai vorbea nimeni. Tăcea, culmea! chiar și Horia Georgescu, șeful ANI, instituția care depusese recurs împotriva sentinței. Pe 19 septembrie 2014, Horia Georgescu s-a trezit să ceară urgentarea procesului abia în debutul campaniei electorale și atunci, potrivit Jurnalului scris de Elena Udrea, împins de la spate. După cum notam într-un editorial din octombrie 2014, „mulţi distinşi, inclusiv lideri liberali, au denunţat cu larmă intervenţia ANI!” Chestia asta l-a costat pe nefericitul Horia Georgescu săltarea de pe stradă și aruncarea în pușcărie de către Binomul SRI-DNA, sprijinit de Livia Stanciu, șefa ÎCCJ.

Deși Klaus Iohannis fusese declarat candidat la Președinție încă din 11 august 2014, ÎCCJ nici nu se uita la Dosar, cum ar fi fost normal, dacă ne gîndim că un candidat nu putea intra în alegeri fără ca electoratul să știe dacă a încălcat sau nu Legea.

Cererea ANI de judecare cu celeritate risca să dea peste cap Conspirația prin care Sistemul voia să-și plaseze la Cotroceni, în fine, după 25 de ani, o Rață mecanică. Pe 25 septembrie 2014, e programată o primă ședință, zisă și de filtrare. În chip surprinzător, deși chestiunea se putea tranșa în cîteva minute, decizia e amînată pentru 30 septembrie 2014. Elena Udrea dezvăluie în Jurnal cine și cum intervenise la Livia Stanciu pentru amînarea deciziei. Deși nu știam culisele afacerii, mi s-a părut că pute ceva. Drept urmare, pe 1 octombrie 2014, notam în Evenimentul zilei:
„Cîntată de jurnaliști și temută de politicieni, Înalta Curte de Casație și Justiție crede că-și poate permite să-și bată joc de Poporul român!
Apropo, cîți ofițeri acoperiți sunt la Înalta Curte de Casație și Justiție?!”

Acum, judecînd după întîmplările ulterioare, îmi dau seama că tărăgănarea procesului, mai ales după proclamarea lui Klaus Iohannis drept candidat, n-a fost întîmplătoare. Cu cît se amîna procesul pînă în buza alegerilor, cu atît viitorul președinte depindea nu de electorat, ci de Forțele oculte. Și dacă viitorul președinte era, precum Klaus Iohanis, un sac de cartofi de toamnă, fără minimă experiență politică, un provincial dat gata de faptul că Prințul Duda îi surîde lui și nevestei, Președintele marionetă, președintele Rață mecanică, era gata!

Cum să nu i se satisfacă nu numai Liviei Stanciu, dar și faimoasei poșete a acesteia orice hachiță?
Pe de o parte, pentru că știe cum s-a desfășurat Diversiunea din noiembrie 2014 și, la o adică, oricînd și-ar putea ridica poalele-n cap.
Pe de alta, pentru că Sistemul mai are nevoie, pentru a-și rezolva interesele oculte, antidemocratice, de Livia Stanciu.

Sistemul i-a rezolvat Liviei Stanciu interesul de a se răzbuna pe Mariana Rarinca, pentru că a cutezat să-i ceară banii care i se cuveneau.
Să vedeți, în lunile care urmează, ce harnică va fi Livia Stanciu în a rezolva interesele Sistemului!

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img