spot_img
29.3 C
București
joi, august 18, 2022
AcasăExterneCroazierele de lux ale purtătorului de cuvînt al Kremlinului

Croazierele de lux ale purtătorului de cuvînt al Kremlinului

-

O RELATARE RADIO EUROPA LIBERĂ DE CARL SHRECK

- Reclama -

Pe rețelele de socializare din Rusia a izbucnit un nou scandal legat de gusturile „luxoase” ale lui Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului. Ceea ce i-a făcut pe unii critici ai regimului Putin să vorbească deja despre noi tensiuni în cercul restrâns al consilierilor de la Kremlin.

Cu puțin timp în urmă, Dmitri Peskov era în centrul unui prim scandal „de lux”, provocat de ceasul pe care-l purta la nuntă, despre care se afirmă că ar costa sute de mii de euro. Iar acum, se relatează că Peskov își petrece vacanța în largul insulei Sardinia, la bordul unui iaht care costă sute de mii de euro, pe săptămână.

416346Citând surse de încredere, bloggerul rus anticorupție Alexei Navalnîi relata luni, 17 august, că Peskov și noua sa soție, fosta campioană de patinaj artistic Tatiana Navka și-ar petrece vacanta la bordul unui iaht „Șoimul maltez”, care ar costa peste 350 de mii de euro pe săptămână de închiriat.

Navalnîi  nu a publicat nici o poză care să-l arte pe Dmitri Peskov la bordul iahtului dar o serie de dovezi „circumstanțiale” care susțin teza prezenței acestuia la bordul vasului de lux.

Luni, Peskov a dat o scurt declarație de presă în care a afirmat numai „Sunt la un hotel în Sicilia”.

Stilul de viața al apropiaților Kremlinului este de mult urmărit de criticii regimului și mai ales de cei care afirmă că mulți funcționari publici strâng averi însemnate numai prin faptul că sunt apropiați de președinție.

peskov marriagePe pozele de nuntă, la mâna lui Peskov se poate vedea un ceas de aur, cu un cap de mort, evaluat de Alexei Navalnîi la cel puțin 600 de mii de euro. Noua lui nevastă a declarat ulterior că ceasul ar fi cadoul ei de nuntă și că prețul nu ar fi nici pe de parte cel vehiculat pe rețelele de socializare.

Desigur, nu gusturile lui Dimitri Peskov sunt subiectul criticilor, ci modul cum își finanțează aceste gusturi.

Alexei Navalnîi susține că informațiile pe care le are despre croaziera lui Peskov la bordul „Șoimului maltez” sunt coroborate cu informațiile de pe internet ale unor pagini care urmăresc traseele iahturilor de lux.

Mai mult, se pare că entuziasmul invitaților lui Peskov, prieteni și familiei, a furnizat alte dovezi circumstanțiale pe Instagram.

Unul din aceștia este Oleg Mitvol, fost anagajat federal și apropiat al cercurilor puterii care recent posta fotografii cu el, la bordul unui iaht, care pare să fie „Șoimul maltez”.

După care însă, același Mitlov publica o replică la povestea lui Navalnîi în care nu respingea afirmațiile în sine, dar susținea că Navalîi l-ar fi confundat pe purtătorul de cuvânt al Kremlinului cu altă persoană  aflată la bordul iahtului de lux.

Urmează fiiicele lui Peskov: fiica vitregă, în vârstă de 15 ani, a fost localizată pe Instagram în apropiere de Sardinia, iar ea a posta o poză în care apare într-un halat pe care s-ar putea citi „Șoimul maltez”. Și fiica lui Peskov a încărcat poze pe Instagram care par să fie luate tot de la bordul iahtului de lux.

2485771În reclama de pe internet, iahtul „Șoimul maltez” este descris drept un vas  care oferă „cele mai luxoase servicii” în acest moment, între vasele de închiriat. Prețul este de 350 la 380 de mii de euro pe săptămână, cu echipaj.

„Tot ce aș vrea să-l întreb„ pe Peskov, declara recent Navalnîi este „cum își poate permite, din salariul de angajat public, o astfel de croazieră. Iar dacă nu el plătește vasul, atunci cine îi finanțează acest lux?”

Dmitri Gudkov este membru în Duma de stat și oponent al Kremlinului. El crede că toate informațiile despre croaziera lui Peskov vin din interiorul președinției  și sunt ar fi „semnalul începutului unei lupte pentru influență, de mult așteptată, în sânul elitelor”.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Sfârșitul șefei radioteleviziunii publice germane în șampanie și contracte dubioase de...

0
Pentru prima dată în mai bine de 70 de ani, un director al radioteleviziunii publice îşi încheie mandatul înainte de termen. Un scandal preocupă...