spot_img
13.5 C
București
marți, martie 5, 2024
AcasăExternePremierul grec a demisionat/ Alexis Tsipras anunță alegeri anticipate în 20 septembrie

Premierul grec a demisionat/ Alexis Tsipras anunță alegeri anticipate în 20 septembrie

-

Premierul grec Alexis Tsipras și-a anuntat joi seară demisia și organizarea de alegeri anticipate în 20 septembrie.

‘Mandatul pe care l-am primit la 25 ianuarie și-a atins limitele. Acum, poporul trebuie să se pronunțe. Voi, prin votul vostru, veți decide dacă v-am reprezentat curajos în fața creditorilor, dacă acest acord (cu creditorii) este de ajuns’, a spus Tsipras într-un mesaj televizat.

- Advertisement -

„Suntem obligați să respectăm acordul, dar ne vom lupta să atenuăm consecințele adverse”, a adăugat el, subliniind că nu a obținut acordul pe care și l-a dorit, dar că acesta este cel mai bun în condițiile date.

„Voi încerca să obțin votul poporului grec pentru a conduce țara și pentru a continua programul nostru de guvernare”, a mai declarat Tsipras, precizând că are „obligația morală” de a pune ceea ce a făcut la judecata poporului.

- Advertisement -

Tspiras a fost ales în fruntea guvernului elen în luna ianuarie.

Tsipras urmărește în prezent două obiective, potrivit presei elene — în primul rând să contraatace aripa rebelă din cadrul partidului stângii radicale Syriza și în al doilea rând să-și asigure un nou mandat înainte de începerea aplicării măsurilor de austeritate, care continuă încă să provoace dezbateri aprinse la Atena.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img