spot_img
5.9 C
București
marți, martie 5, 2024
AcasămareSecretar de stat la CNSAS: Campania Sfinții Închisorilor este legionară

Secretar de stat la CNSAS: Campania Sfinții Închisorilor este legionară

-

Istoricul Adrian Cioflâncă, membru al Consiliului pentru Studierea Arhivelor Securității cu rang de secretar de stat, susține într-un interviu acordat postului de radio Hit din Iași că, de fapt, campania  de promovare a cultului  „sfinţilor închisorilor” ar fi una de tip legionar. Cioflâncă este unul din susținătorii legii anti legionari.

Lunar, la CNSAS ne vin cereri de acreditare pentru a mai studia în cadrul unei tematici de tip „sfinţii închisorilor” vreun personaj care este cultivat intens pe site-urile pro-legionare, afirmă Cioflâncă.

- Advertisement -

Ceea ce s-a mai întâmplat a fost faptul că s-au codat cultural multe dintre manifestările pro-legionare, cum ar fi campania extraordinară de promovare a cultului  „sfinţilor închisorilor”, care are mai multe surse, sociologic vorbind: grupuri ortodoxiste, oameni care scot bani din promovarea acestora, dar şi multe grupuri neolegionare. Ca din întâmplare, între sfinţii închisorilor promovaţi găsim în mare majoritate personaje care aveau un profil nedemocratic, care aveau o simpatie pentru această mişcare criminală, nedemocratică care era mişcarea legionară. Lunar, la CNSAS ne vin cereri de acreditare pentru a mai studia în cadrul unei tematici de tip „sfinţii închisorilor” vreun personaj care este cultivat intens pe site-urile pro-legionare, a susținut la Radio Hit istoricul Cioflâncă.

În ultimii ani, îndeosebi în mediul virtual, au început să apară site-uri care promovează imaginea unor persoane care au avut simpatii faţă de mişcarea legionară, una „criminală” şi „nedemocratică”, a mai spus Cioflâncă.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img