spot_img
22.7 C
București
miercuri, mai 22, 2024
AcasăAnalizeLaura Vicol: Nu pot să fiu decât tristă și dezamăgită când cineva,...

Laura Vicol: Nu pot să fiu decât tristă și dezamăgită când cineva, dar cu atât mai mult un membru al clerului, poate da vina pe o victimă a unei agresiuni sexuale

-

Nu pot să fiu decât tristă și dezamăgită când cineva, dar cu atât mai mult un membru al clerului, poate da vina pe o victimă a unei agresiuni sexuale. Vreau să fie clar pentru toată lumea: victima nu este niciodată vinovată! Singurii vinovați sunt monștrii agresori!, scrie pe Facebook deputata PSD Laura Vicol, șefa Comisiei Juridice.

Cât timp astfel de mentalități bolnave, de înjosire și învinovățire a victimei, se vor menține în spațiul public, cât timp vor fi vehiculate fără discernământ, monștrii de care vorbeam vor fi încurajați, pentru că li se construiește o scuză. Mă bucură, totuși, faptul că există o reacție din partea Patriarhiei Române. O delimitare absolut necesară, mai spune Vicol.

- Advertisement -

Preotul Nicolae Tănase, din satul Valea Plopului, județul Prahova, a susținut că femeile agresate sexual ar fi și ele vinovate pentru abuzul trăit. Mai mult, preotul a spus că „fetele frumoase care atrag băieți” ar trebui să primească „3-4 luni” de pușcărie.

„Fetele frumoase atrag băieți și pe urmă băieții intră în pușcărie că au tras de fete. Vor fi condamnați și vor face pușcărie, dar fetele nu sunt chiar nevinovate. Trebuie luate și ele la judecată. Dacă el face 6 ani de pușcărie, să facă și ea 3-4 luni. De ce? Păi, ăsta nu s-a agățat așa, oricum de ea. S-a agățat pentru că i-a sărit în ochi într-un chip special”, a declarat preotul, potrivit dobrogealive

- Advertisement -

„De aceea, creștinele noastre aveau comportamentul lor. Erau foarte atractive, dar aveau un anumit comportament în mers, în gândire, în priviri”, a mai spus preotul Nicolae Tănase.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img