spot_img
22.9 C
București
miercuri, iunie 12, 2024
AcasăAnalizePremierul Ciucă: Legile Educației trebuie finalizate până cel târziu la începutul lunii...

Premierul Ciucă: Legile Educației trebuie finalizate până cel târziu la începutul lunii aprilie

-

Preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, a anunţat, luni, că proiectele legilor Educaţiei au fost aprobate de conducerea partidului şi urmează ca în această săptămână să aibă loc o întâlnire a coaliţiei de guvernare pentru a se stabili calendarul adoptării lor, în condiţiile în care trebuie finalizate până cel târziu la începutul lunii aprilie.

„În legătură cu Legile Educaţiei, au fost prezentate concluziile la nivelul doamnei ministru şi la nivelul comisiei de specialitate din Partidul Naţional Liberal. Au fost supuse aprobării aceste proiecte, astfel încât la viitoarea dezbatere în coaliţie să putem să susţinem proiectele de lege aşa cum arată ele în forma actuală”, a precizat Ciucă, la finalul şedinţei Biroului Politic Naţional al PNL.

Calendarul adoptării în Guvern şi Parlament va fi stabilit în coaliţia de guvernare.

„În acest sens, sigur, am discutat cu partenerii de coaliţie şi urmează ca săptămâna aceasta să avem din nou o întâlnire şi să agreăm calendarul prin care Legile Educaţiei să fie aprobate la nivelul Guvernului, ulterior să fie transmise la Parlament pentru dezbatere şi aprobare”, a completat Ciucă.

El a amintit că aceste legi sunt jaloane în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

„Legile Educaţiei sunt jaloane în PNRR. Avem obligaţia ca acestea să fie aprobate în timp cât mai scurt. Din punctul meu de vedere, nu mai târziu de sfârşitul lunii martie, începutul lunii aprilie să fie aprobate”, a adăugat liderul PNL.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img