spot_img
38.9 C
București
miercuri, iulie 17, 2024
AcasăAnalizeEuroparlamentarul Vlad Nistor: Disprețul flagrant al regimului iranian față de demnitatea umană...

Europarlamentarul Vlad Nistor: Disprețul flagrant al regimului iranian față de demnitatea umană și aspirațiile democratice ale propriilor cetățeni

-

de Vlad Nistor, europarlamentar PNL/PPE

- Reclama -

În cadrul plenarei din luna ianuarie, ce a avut loc la Strasbourg, s-a dezbătut și votat o rezoluție care cere ca cei responsabili de încălcări ale drepturilor omului în Iran să fie supuși  unor sancțiuni mai stricte din partea UE, iar Gărzile Revoluționare Islamice să se regăsească pe lista organizațiilor teroriste a Uniunii.

- Advertisement -

Disprețul flagrant al regimului iranian față de demnitatea umană și aspirațiile democratice ale propriilor cetățeni, precum și sprijinul oferit de Teheran Federației Ruse „obligă UE să își modifice poziția față de Iran”, se arată în rezoluția adoptată pe 19 ianuarie.

Parlamentul condamnă în termenii cei mai fermi execuțiile protestatarilor pașnici din Iran și solicită autorităților iraniene să pună capăt represiunii împotriva propriilor cetățeni. Prin această rezoluție cerem autorităților Republicii Islamice să asigure eliberarea imediată și necondiționată a tuturor protestatarilor condamnați la moarte, și condamnăm instrumentalizarea procedurilor penale și a pedeapsei cu moartea de către regimul iranian pentru a elimina opoziția și a pedepsi cetățenii pentru că își exercită drepturile fundamentale. Cei responsabili de uciderea a sute de protestatari trebuie aduși în fața justiției.

- Advertisement -

De asemenea, rezoluția solicită extinderea măsurilor restrictive la adresa Iranului, deoarece acesta continuă să furnizeze vehicule aeriene fără pilot și intenționează să furnizeze rachete sol-sol Rusiei, ce sunt și pot fi în continuare utilizate în războiul de agresiune împotriva Ucrainei.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img