spot_img
29.1 C
București
joi, august 18, 2022
AcasăAnalizePremierul Ciucă: Legea offshore va asigura predictibilitate pentru investitori şi un regim...

Premierul Ciucă: Legea offshore va asigura predictibilitate pentru investitori şi un regim fiscal competitiv prin care statul va putea să beneficieze de 60% din venituri 

-

Premierul Nicolae Ciucă a declarat vineri, la Brăila, că legea offshore va asigura predictibilitate pentru investitori şi un regim fiscal competitiv prin care statul va putea să beneficieze de 60% din venituri şi investitorii de 40% din venituri.

- Reclama -

Nicolae Ciucă a menţionat că prin această lege se vor debloca investiţii în exploatarea resurselor din Marea Neagră şi din judeţul Buzău.

„Astăzi, împreună cu ceilalţi doi lideri ai coaliţiei, domnul Marcel Ciolacu şi domnul Kelemen Hunor, am semnat împreună Legea offshore, o lege atât de aşteptată, pentru că odată intrată în vigoare se va asigura predictibilitate legislativă pentru investitori, se vor debloca investiţiile în offshore şi onshore, astfel încât resursele din Marea Neagră vor putea fi exploatate şi, de asemenea, resursele onshore de mare adâncime din judeţul Buzău vor putea, de asemenea, să fie exploatate. Ceea ce aduce nou această lege, este vorba de un regim fiscal competitiv prin care statul va putea să beneficieze de 60% din venituri şi investitorii de 40% din venituri. Ca atare, prin această lege, cu certitudine, începând din acest an vom avea pentru prima dată compania Black Sea Oil Gas livrând gaze cred că nu mai târziu de jumătatea anului, exploatează un perimetru de unde va putea asigura aproximativ un miliard de metri cubi pe an. Exploatarea în perimetrul Neptun Deep va începe cel mai devreme la sfârşitul anului 2026, începutul anului 2027”, a declarat prim-ministrul.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...