Premierul bulgar dezvăluie amatorismul românilor în scandalul cu Bulgaria: I-am spus lui Cioloș, a înțeles, după o săptămână a venit Iohannis

0

Premierul Boiko Borisov a făcut în Parlamentul bulgar dezvăluiri despre scandalul cu România privind crearea unei flote în Marea Neagră. Declarațiile șefului Executivului de la Sofia indică că premierul Cioloș și președintele Klaus Iohannis ar fi acționat fără să se consulte.

Mai mult Borisov i-a comunicat refuzul Sofiei lui Cioloș înainte cu o săptămână de vizita lui Iohannis.

Potrivit șefului executivului bulgar, problema a fost ridicată de către premierul român Dacian Cioloș, care și-a exprimat dorința privind semnarea unui memorandum, scrie agenția bulgară de știri BTA.

”I-am spus că avem multe probleme de rezolvat și că țara noastră a făcut multe în cadrul NATO: avem soldați în Afganistan, efectuăm training-uri, avem o bază în Novo Selo. Până la 5.000 de soldați trec prin training-uri în fiecare an. Am dovedit că suntem un membru loial al NATO”, a declarat premierul bulgar, adăugând: ‘‘Am menționat, de asemenea, lipsa de solidaritate din partea țărilor NATO când președintele (rus Vladimir) Putin a afirmat la Ankara că South Stream devine Turkish Stream. Nu există nici o solidaritate din partea NATO nici acum, când trebuie să plătim pentru echipamentul comandat pentru proiectul centralei nucleare de la Belene, în timp ce două reactoare comandate au ajuns în Turcia”.

”Am crezut că omologul meu român m-a înțeles, și din acest motiv acest subiect nu a fost discutat la conferința de presă. O săptămână mai târziu, președintele român a abordat din nou subiectul (…). Cred că se referea la Turcia, România, Ucraina și Georgia. I-am răspuns în același mod (…)”, a spus Borisov.