spot_img
0.5 C
București
luni, februarie 6, 2023
AcasăExternePremierul austriac nemulțumit că migranții musulmani nu vor să meargă în România

Premierul austriac nemulțumit că migranții musulmani nu vor să meargă în România

-

Sebastian Kurz, cancelarul Austriei, a exprimat regret că state central şi est-europene nu acceptă solicitanţi de azil în cadrul sistemului UE de redistribuire, observând că şi imigranţii extracomunitari refuză să meargă în ţări precum România, Bulgaria şi Polonia.

- Reclama -

Sebastian Kurz a criticat politicile Uniunii Europene în materie de imigraţie. „Nu trebuie să spunem că nu putem găsi soluţii la problema imigraţiei”. În ultimii ani, s-a reuşit distribuirea la nivelul UE a doar 30.000 de imigranţi extracomunitari. „Atâţia ajungeau în Europa în doar 48 de ore în 2015”, a afirmat Sebastian Kurz într-un interviu acordat postului ZDF.

Liderul de la Viena a subliniat că problema imigraţiei extracomunitare trebuie rezolvată prin protejarea frontierelor externe ale Uniunii Europene şi prin asistenţă acordată ţărilor care sunt surse de migraţie.

Cancelarul Austriei a criticat statele central şi est-europene care nu acceptă imigranţi în cadrul sistemului de redistribuire stabilit de Uniunea Europeană.

„Nu doar că unele state membre refuză imigranţi, dar nici imigranţii nu sunt pregătiţi să meargă în ţări precum Bulgaria, România sau Polonia. Şi chiar dacă am reuşi să îi trimitem cu poliţia în aceste ţări, în câţiva ani ar reveni în Germania, Austria sau Suedia”, a continuat Sebastian Kurz.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img