Deputatul PSD Victor Ponta a afirmat, miercuri, la România TV, că nu se înţelege cu liderul social-democraţilor, Liviu Dragnea, din mai multe motive, fiind şi o diferenţă de stiluri de conducere, actulul şef al PSD având un stil „mai personal”, care duce la situaţii în care măsurile bune sunt asumate de partid, iar cele rele de Guvern, lucru care afectează eficienţa actului de guvernare.
„Dacă am eu vreo problemă personală cu domnul Dragnea, asta este strict problema noastră, nu interesează pe nimeni altcineva, e o chestiune personală. (…) Nu am nicio supărare, doar recunoştinţă şi iubire pentru oamenii din PSD. Nu mă înţeleg cu domnul Dragnea, dar asta este strict problema noastră personală”, a spus fostul premier.
El a afirmat că nu va critica niciodată PSD şi, dacă ar fi să plece din partid, nu se va înscrie în altă formaţiune, explicând că atitudinea sa din ultima perioadă vine din faptul că are o anumită experienţă politică, care îi dă „dreptul de a spune nişte lucruri”. Ponta arată că de aici apare şi neînţelegerea sa cu Liviu Dragnea, pentru că sunt unele lucruri care îl îngrijorează şi care au devenit „obsesii” pentru el, precum atitudinea faţă de politica externă, abuzurile procurorilor, dar şi actul de guvernare.
„Îmi doresc foarte tare să se ia măsuri sociale şi laud Guvernul actual pentru măsurile sociale, dar am mai învăţat ceva: noi nu putem să împărţim ceva ce încă nu avem. (…) Mie îmi este teamă, şi zău că îmi doresc să nu se întâmple lucrul ăsta, că noi acum împărţim ce nu avem”, a spus Ponta.
Fostul premier a mai spus că el şi Liviu Dragnea au „stiluri diferite de conducere”. „Eu, de exemplu, nu am luat nicio decizie politică fără să mă consult cel puţin cu Liviu Dragnea, care era preşedinte executiv, dar ne mai consultam noi doi, mai chemam încă noi, încă cinci, mai întrebam pe Adrian Năstase, pe un vicepreşedinte, pe alţi miniştri, vorbeam cu Tăriceanu. Domnul Dragnea are un stil de conducere mai personal”, a explicat Ponta.
Deputatul a dat ca exemplu actuala situaţie din partid, în care măsurile bune sunt asumate de partid, iar cele rele de Guvern.
„Nu poţi să guvernezi cu miniştri puşi de altcineva, care ascultă de altcineva, cu măsuri pe care, dacă sunt bune, le anunţă partidul, dacă sunt rele şi le ia Grindeanu, cum a fost aia, cu OUG 13. Aia a fost a lui Grindeanu, că a fost rea. Dacă e de măriri, e a PSD. E un lucru care ţine de eficienţă”, a afirmat fostul premier.