spot_img
13.5 C
București
marți, martie 5, 2024
AcasăAnalizeScandalul interceptărilor CIA

Scandalul interceptărilor CIA

-

Oficiali din serviciile americane de informaţii şi din forţele de ordine au declarat miercuri că ştiau încă de la sfârşitul anului trecut de scurgerea de informaţii de la CIA care a dus la publicarea de documente privind tehnicile de spionaj informatics ale agenţiei de către WikiLeaks, relatează Reuters.

Oficialii, citaţi sub acoperirea anonimatului, au declarat că documentele par autentice.

- Advertisement -

Anchetatorii se concentrează pe contractorii CIA ca posibilă sursă pentru informaţii, au precizat sursele citate.

WikiLeaks a afirmat că a publicat aproape 8.000 de pagini de discuţii interne ale CIA în legătură cu tehnicile de hacking folosite în perioada 2013-2016.

- Advertisement -

WikiLeaks, un site specializat în publicarea de informaţii secrete condus de Julian Assange, afirmă că această publicare, marţi, a documentelor despre instrumente de piratare este prima dintr-o serie de dezvăluiri provenind dintr-un set de date care include câteva sute de milioane de linii de cod şi include ”întreaga capacitate de piratare” a CIA.

Aceste documente dezvăluie, între altele, că CIA, în parteneriat cu alte agenţii de informaţii americane şi străine, a putut să spargă criptarea unor aplicaţii de mesagerie populare ca WhatsApp, Telegram şi Signal.

Reuters nu a putut verifica imediat conţinutul materialelor publicate.

WikiLeaks a publicat în tranşe informaţii guvernamentale secrete şi în trecut şi a jucat un rol important în alegerile prezidenţiale americane din 2016, dezvăluind e-mailuri interne aparţinând unor oficiali de rang înalt din cadrul Partidului Democrat.

Servicii americane de informaţii cred că e-mailurile au fost furate de Rusia, în cadrul unei campanii cordonate de influenţare coordonate vizând să o discrediteze pe candidata democrată Hillary Clinton şi să-l ajute pe republicanul Donald Trump să obţină victoria în alegerile prezidenţiale.

Moscova a respins aceste acuzaţii.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img