spot_img
9.2 C
București
duminică, noiembrie 27, 2022
AcasăhighlightPolonia pune TREI condiții dure UE în scandalul refugiaților

Polonia pune TREI condiții dure UE în scandalul refugiaților

-

Polonia ar putea accepta mai mulți imigranți decât s-a angajat inițial, dar numai dacă Uniunea Europeană își va securiza frontierele externe, va separa imigranții economici de refugiații îndreptățiți să primească azil și va permite guvernului de la Varșovia să participe la verificarea imigranților pe care îi va prelua, pentru ca aceștia să nu reprezinte un posibil risc de securitate, a declarat duminică un secretar de stat din Ministerul polonez de Externe, citat de agenția Reuters, conform Agerpres.

- Reclama -

CITIȚI ȘI:VIDEO – Protest de amploare în Varșovia împotriva invaziei “imigranților” islamici

Guvernul de la Varșovia s-a angajat anterior să preia în mod voluntar 2.000 de refugiați. Potrivit secretarului de stat pentru afaceri europene din MAE polonez, Rafal Trzaskowski, Polonia ar putea prelua mai mulți refugiați, fără să precizeze deocamdată numărul, dacă executivul comunitar va accepta toate cele trei condiții enunțate.

CITIȚI ȘI:JUNCKER ȘI MERKEL ȘANTAJEAZĂ EUROPA DE EST: NU acceptați cotele obligatorii, închidem granițele, nu mai există liberă circulație, vă descurcați singuri cu refugiatii

Cât despre cotele obligatorii de refugiați, propuse de Comisia Europeană, guvernul polonez a precizat anterior că se opune acestora și va prelua refugiați numai pe bază voluntară.

Conform proiectului înaintat de executivul comunitar, dacă s-ar impune cotele obligatorii de refugiați, pe lângă cei 2.000 pe care a acceptat să-i primească, Polonia ar fi obligată să preia încă aproape 10.000 de refugiați, solicitare ce a fost respinsă ferm de guvernul de la Varșovia.

Parlamentul polonez va avea miercuri o dezbatere extraordinară dedicată exclusiv crizei provocate de valul de refugiați.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img