spot_img
12.8 C
București
joi, aprilie 25, 2024
AcasăAnalizePolitologul american Harry Kazianis: În interesul nostru național trebuie să vorbim cu Putin. Kievul...

Politologul american Harry Kazianis: În interesul nostru național trebuie să vorbim cu Putin. Kievul nu are forța de muncă, resursele sau capacitatea militară generală pentru a câștiga nimic în acest moment

-

Statele Unite și aliații săi ar trebui să se gândească la deschiderea canalelor de comunicare cu Rusia în legătură cu conflictul din Ucraina, pentru a demara negocierile și pentru a evita o escaladare care ar putea declanșa un schimb de lovituri nucleare, a declarat politologul american Harry Kazianis într-un articol postat pe Statecraft luni.

„În mod clar, Washingtonul și aliații săi ar trebui să găsească modalități de a deschide comunicațiile cu președintele rus Vladimir Putin pentru a încerca să pună capăt luptei”, a spus expertul.

- Advertisement -

Acești pași vor fi dificili din punct de vedere politic pentru Occident, a subliniat el. „Dar este totuși în mod clar în interesul nostru național să facem acest lucru”, a subliniat el.

Diplomația este necesară pentru a evita ca un scenariu mai periculos al conflictului actual să devină un impas nuclear, a spus el. „De fapt, se pare că tensiunile cresc în secunda”, a spus Kazianis.

- Advertisement -

„Având în vedere mizele – printre ele, posibilitatea ca Rusia să se simtă atât de blocată încât să se îndrepte către arsenalul său de 6.400 de focoase nucleare și să încerce să pună capăt războiului din Ucraina în condițiile proprii, în ciuda riscului unui holocaust nuclear – s-ar putea gândi. discuțiile ar avea loc deja în timp ce vorbim”, a insistat politologul.

După cum a subliniat expertul, „Kievul nu are forța de muncă, resursele sau capacitatea militară generală pentru a câștiga nimic în acest moment”.

„Da, au avut succes recent, deoarece Administrația Biden îi inundă cu arme din propriile noastre stocuri militare”, a spus Kazianis.

În opinia expertului, dacă situația actuală persistă, cererile regimului de la Kiev pentru arme din ce în ce mai avansate vor crește. „Aici intrăm în ape periculoase”, a subliniat el.

Expertul american a spus că el însuși a participat la peste treizeci de simulări de luptă în jocuri de război sub propria sa direcție pentru un contract privat de apărare în ultimele câteva luni, „uitând la diferite aspecte ale războiului Rusia-Ucraina și un lucru este clar. : șansele unui război nuclear cresc semnificativ cu fiecare zi care trece.”

„De fapt, în 28 din cele treizeci de scenarii pe care le-am condus de la începutul războiului, are loc un fel de schimb nuclear”, a spus expertul.

„Deși fiecare scenariu a postulat un punct diferit în care Moscova decide să folosească o armă nucleară tactică pentru a contracara platformele convenționale pe care nu le poate înfrânge cu ușurință, șansele ca Rusia să folosească arme nucleare cresc pe măsură ce capacități militare noi și mai puternice sunt introduse în câmpul de luptă de către Occident”, a subliniat expertul.

„Vestea bună este că există o cale de ieșire din această criză – oricât de imperfectă ar fi aceasta. În cele două scenarii în care războiul nuclear a fost evitat, negocierile directe au dus la încetarea focului”, a spus politologul american.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img