spot_img
4.7 C
București
marți, decembrie 6, 2022
AcasăAnalizeDNA reține medicii din Timișoara, dar pe un arhitect acuzat de o...

DNA reține medicii din Timișoara, dar pe un arhitect acuzat de o mită de 50.000 euro îl lasă liniștit să facă în continuare afaceri în Primărie

-

Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara l-a pus oficial sub acuzare pe ROMAN FLORIN OCTAVIAN, arhitectul comunei Giroc, pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, prev. de art. 297 alin. 1 Cod penal raportat la art. 13/2 din Legea nr. 78/2000 și luare de mită prev. de art.290 alin. 1 Cod penal raportat la art. 6 din Legea nr. 78/2000, ambele cu aplicarea dispozițiilor art. 38 teza I Cod penal.Acuzația de luare de mită vizează încasarea unei șpăgi uriașe de 50.000 de euro de către funcționarul public ROMAN FLORIN pentru ca aceasta să își încalce atribuțiile de serviciu în cadrul Primăriei Giroc. Foarte probabil ca acuzațiile să fie extinse și în ceea ce privește infracțiunea de spălare a banilor, deoarece banii încasați sub formă de mită ar fi fost utilizați pentru achiziția de bunuri mobile și imobile.DNA Timișoara nu a emis niciun comunicat de presă cu privire la punerea sub acuzare a unui funcționar public pentru o mită de nu mai puțin de 50.000 de euro. În toate cazurile similare s-au emis comunicate de presă publicate pe site-ul oficial al DNA (www.pna.ro), scrie Ziua de Vest.

- Reclama -

După atribuirea oficială a calității de suspect funcționarului public ROMAN FLORIN acesta a fost lăsat să meargă liniștit la Primăria Giroc să poată să își continue afacerile, fără ca față de acesta să se dispună vreo măsură preventivă. Practic, suspectul a fost lăsat să lucreze în continuare la Primăria Giroc, deși e acuzat oficial că în exercitarea atribuțiilor de serviciu acesta a luat mită și a comis și infracțiunea de abuz în serviciu.Pare inexplicabil cum polițiști sau reputați medici din Timișoara sunt reținuți și arestați preventiv pentru infracțiuni de o gravitate mult mai mică și vizând sume mult mai mici de bani, în timp ce suspectul ROMAN FLORIN, raportat la o mită de 50.000 de euro, pare imun în fața legii și privilegiat față de cei aflați în situații identice cu a lui.Astfel, în cazuri similare DNA Timișoara a dispus reținerea și ulterior a obținut de la Tribunalul Timiș arestarea preventivă pentru o durată de 30 de zile a numitului GÎRD AURELIAN, agent de poliție în cadrul Postului de Poliție Giroc, județul Timiș, care ar fi pretins suma de 13.000 de euro pentru a-și trafica influența, mai spune sursa citată.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img