spot_img
30.3 C
București
duminică, iunie 16, 2024
AcasăAnalizePolitico: NATO se poate scinda

Politico: NATO se poate scinda

-

Lipsa severă de muniție a NATO, cauzată de situația din Ucraina, ar putea duce la o scindare în cadrul alianței, a scris editorialistul Lily Bayer într-un articol pentru Politico.

„Cu țările deja preocupate de propriile lor stocuri de muniții și Ucraina care are mare nevoie de muniție și arme suplimentare de la aliați, există riscul ca nu toți aliații NATO să își respecte promisiunile de a contribui la noile planuri ale alianței”, a scris ea.

Rezolvarea problemei actuale a NATO va necesita convingerea țărilor individuale să-și mărească cheltuielile pentru apărare, precum și furnizarea unei varietăți de resurse, inclusiv o cantitate mare de arme, echipamente și muniții scumpe, afirmă ea.

În același timp, potrivit autorului, procesul de completare a rezervelor va dura inevitabil, ceea ce va fi o lovitură serioasă pentru aspirațiile alianței. Ea a adăugat, de asemenea, că acest lucru va fi posibil doar dacă țările pot găsi companii care pot produce rapid muniție de calitate.

„Toate acestea sunt foarte complicate. Evident, este nevoie de timp, precum și de investiții financiare”, citează autorul cuvintele fostului comandant al forțelor terestre americane în Europa, Ben Hodge.

Testul pentru NATO va veni în această vară, când liderii celor 30 de țări membre ale alianței se vor întâlni în Lituania pentru a discuta planurile lor de viitor, a concluzionat Bayer.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img