spot_img
5 C
București
miercuri, martie 29, 2023
AcasăAnalizeȘeful CJ Gorj: Virgil Popescu ne-a mințit!

Șeful CJ Gorj: Virgil Popescu ne-a mințit!

-

„Cine a mințit în octombrie 2022? Aștept un răspuns de la liderii PNL din Gorj și de la cel care a făcut aceste promisiuni”, afirmă pe Facebook președintele CJ Gorj, Cosmin Popescu.

- Reclama -

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a promis, în octombrie 2022, în timpul vizitei la Rovinari, că nu se va închide nicio capacitate la Complexul Energetic Oltenia.  

Cinci luni mai târziu, Guvernul decide intrarea în conservare, din luna iunie, a grupurilor energetice 3 Rovinari și 7 Turceni.

Președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, a făcut publică înregistrarea discuțiilor din luna octombrie, atunci când îi cerea ministrului Energiei să renegocieze cu Bruxelles-ul capitolul Energie din PNRR și  suspendarea planului de restructurare a Complexului Energetic Oltenia.

Cosmin Popescu spune, acum, că ministrul Virgil Popescu nu s-a ținut de cuvânt.  

Președintele Consiliului Județean Gorj se declară iritat de faptul că autoritățile județene au fost mințite de ministrul Energiei. Cosmin Popescu spune că prevederile pe parte de energie, din PNRR, poartă semnătura lui Virgil Popescu. 

PNRR-ul mai poate fi renegociat cu Comisia Europeană până la sfârșitul lunii aprilie. Cosmin Popescu spune că nu este normal să fie închis grupul 3 de la Rovinari înainte de a fi pus în funcțiune grupul 5, aflat în lucrări de modernizare.

”Lipsa de dialog, lucrurile făcute în spatele ușilor închise ridică semne de întrebare. (…) Spune pe față, suntem oameni maturi, nu ne minți!” îi cere șeful de la județ ministrului Energiei conform Radio Infinit.

Cosmin Popescu crede că motivul pentru care fostul manager Daniel Burlan a fost îndepărtat de la conducerea Complexului Energetic Oltenia a fost acela ca grupurile să fie închise mai devreme. Fosta conducere făcuse presiune să fie păstrate până în toamnă.  

Președintele Consiliului Județean Gorj îi cere ministrului Energiei, Virgil Popescu, să prezinte planul de investiții pentru sectorul minier, pe care l-a promis după accidentul mortal de la Cariera Jilț Sud.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img