spot_img
3.8 C
București
marți, decembrie 6, 2022
AcasăAnalizePolitico: Au apărut tensiuni între SUA și Ucraina. Articolul din New York Times...

Politico: Au apărut tensiuni între SUA și Ucraina. Articolul din New York Times a fost un avertisment pentru Kiev

-

Informațiile difuzate de presa americană despre implicarea Kievului în uciderea jurnalistei ruse Daria Dugină au servit parțial ca un avertisment pentru Ucraina să evite astfel de acțiuni incendiare în viitor, a informat marți ediția americană a Politico.

- Reclama -

Potrivit ziarului, au apărut tensiuni între SUA și Ucraina cu privire la modul exact de răspuns la operațiunea militară specială a Rusiei. Politico a remarcat că oficialii americani au fost revoltați când ucrainenii au aruncat în aer o mașină cu capcană la Moscova.

Potrivit unui oficial care este la curent cu această problemă, recenta eliberare a informațiilor despre complot a fost menită parțial să servească drept avertisment pentru Ucraina să nu repete acest tip de acțiune provocatoare, a subliniat publicația.

Pe 5 octombrie, New York Times a raportat că agențiile de informații americane considerau că membri ai guvernului ucrainean au fost implicați în uciderea jurnalistei ruse Daria Dugina. Sursele din ziar nu au dezvăluit care oficiali ucraineni au autorizat misiunea sau cine a efectuat-o și dacă președintele ucrainean Vladimir Zelensky și-a dat acordul pentru aceasta. În același timp, ziarul și-a citat sursele spunând că SUA nu a fost implicată în crimă și nu a furnizat nicio informație de informații sau nicio altă asistență, iar Kievul nu a ținut consultări cu Washingtonul cu privire la uciderea lui Dugina.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img