spot_img
3.8 C
București
vineri, decembrie 2, 2022
AcasăAnalizeRadio China: Această decizie a zguduit diplomația SUA. Macron a declarat recent că...

Radio China: Această decizie a zguduit diplomația SUA. Macron a declarat recent că vânzarea gazelor naturale la un preț mai ridicat de către SUA când aliații europeni suferă din cauza presiunilor energetice nu este „esența prieteniei”

-

OPEC+ a decis să reducă din luna noiembrie producția zilnică de țiței cu 2 milioane de barili. Analiştii susțin că decizia s-a bazat pe propriile interese. Pe de o parte, datorită scăderii recente a prețurilor internaționale la petrol, veniturile țărilor exportatoare de petrol au scăzut considerabil. Pe de altă parte, incertitudinile în economia globală cresc, iar cererea de petrol poate scădea în viitor. Dar această decizie a zguduit diplomația SUA. Administrația Biden a cerut țărilor relevante să crească producţia de petrol pentru a reduce preţurile petrolului şi pentru a ajuta țara sa să facă față inflației tot mai accentuate, transmite Radio China Internațional.

- Reclama -

COMENTARIUL RADIO CHINA:

Analiştii cred că, pe măsură ce SUA și-a micșorat strategia în Orientul Mijlociu, puterile din regiune precum Arabia Saudită au un mai mare drept la cuvânt. După izbucnirea conflictului ruso-ucrainean, țările producătoare de petrol din Orientul Mijlociu au mai mult spațiu în geopolitica internațională. Sistemul aliat condus de SUA în regiune slăbește treptat.

După anunțarea deciziei de reducere a producției de petrol de către OPEC+, unii oficiali americani au încercat să înainteze un proiect de lege pentru a recurge la răzbunare împotriva țărilor din Golf. Acest lucru expune adevăratul sens al cuvântului „aliat” în dicționarul american: vasal, piese de șah și instrumente. CNN a comentat în 9 octombrie că SUA trebui să recunoască faptul că aceste țări nu sunt afiliate SUA, ci au propriile interese și strategii naționale.

Președintele Franței, Emmanuel Macron a declarat recent că vânzarea gazelor naturale la un preț mai ridicat de către SUA când aliații europeni suferă din cauza presiunilor energetice nu este „esența prieteniei”. Ne amintim din nou de zicala fostului președinte al Consiliului European, Donald Tusk: cine are nevoie de dușmani, când are un prieten ca și SUA?

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img