spot_img
32.9 C
București
sâmbătă, iunie 22, 2024
AcasăAnalizePNL propune un proiect de lege de eliminare a suprataxării contractelor part-time

PNL propune un proiect de lege de eliminare a suprataxării contractelor part-time

-

Deputatul PNL Raluca Turcan anunţă că formaţiunea a depus în Parlament un nou proiect de lege de eliminare a suprataxării contractelor part-time, ea arătând că modul în care sunt taxate în prezent contractele cu timp parţial este o inechitate şi este o măsură profund injustă. Turcan afirmă că Ministerul de Finanţe şi-a propus colectarea mai multor bani la buget, însă rezultatul este contrar, iar munca la negru creşte şi oamenii care muncesc pe bani puţini sunt cei mai afectaţi.

”Sute de mii de oameni sunt afectaţi de prevederile actualei legi. Prin această iniţiativă situaţia lor se poate îndrepta. Multe contracte de nuncă vor fi scoase din economia subterană şi încasările la bugetul consolidat vor creşte”, a spus Raluca Turcan la Parlament.

- Advertisement -

Ea a precizat că ”PNL consideră că munca trebuie încurajată şi nu suprataxată”.

”Este foarte important să susţinem mai mult România care munceşte. Atunci când ceva nu merge trebuie să avem inteligenţa şi flexibilitatea să admitem şi să corectăm. Modul în care sunt taxate în prezent contractele cu timp parţial este o inechitate şi este o măsură profund injustă”, a mai afirmat fostul ministru. Turcan a arătat că ”e nedrept ca un angajat să fie suprataxat, deşi munceşte câteva ore pe zi”.

”Ministerul de Finanţe şi-a propus colectarea mai multor bani la buget, însă rezultatul este contrar. Munca la negru creşte şi oamenii care muncesc pe bani puţini sunt cei mai afectaţi”, a explicat Turcan necesitatea eliminării suprataxării contractelor part-time, ea arătând că PNL vrea ca baza de calcul să nu mai fie calculată la nivelul salariului minim brut pe economie, ci să fie calculată la venitul efectiv realizat.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img