spot_img
23.1 C
București
vineri, iunie 21, 2024
AcasăAnalizeMinistrul maghiar al Justiției: UE construiește o Europă care neagă valorile europene...

Ministrul maghiar al Justiției: UE construiește o Europă care neagă valorile europene tradiționale

-

Este o nevoie din ce în ce mai mare de credinţa creştină şi de valorile creştine, iar astăzi este deosebit de important să fim „capabili să le protejăm în orice împrejurare” şi să le transmitem urmaşilor noştri, a declarat, duminică, ministrul ungar al justiţiei, Judit Varga, la Téglás, în comitatul Hajdú-Bihar.

La sfinţirea bisericii greco-catolice Sfântul Proroc Ilie, care a fost restaurată în interior cu sprijinul Guvernului ungar, al Arhiepiscopiei de Hajdúdorog şi al credincioşilor, Judit Varga a declarat că “trăim în epoca pericolelor”, ceea ce înseamnă nu numai ameninţarea extinderii fizice a războiului din vecinătatea noastră, ci şi acţiunea Uniunii Europene “de a construi o Europă care neagă valorile europene tradiţionale”.

- Advertisement -

“Noi însă considerăm că Europa este hrănită de rădăcinile sale iudeo-creştine”, a explicat ministrul. Comunităţile tradiţionale, familiile, naţiunile şi bisericile istorice sunt elementele constitutive ale acesteia, a mai adăugat Judit Varga. 

În discursul său, aceasta a calificat războiul din Ucraina drept “cea mai mare, cea mai dificilă şi cea mai urgentă problemă de rezolvat” din partea de est a continentului şi a confirmat că Ungaria, încă de la izbucnirea conflictului, s-a aflat de partea păcii.

Judit Varga a declarat că Guvernul ungar se simte responsabil pentru toţi maghiarii care trăiesc dincolo de graniţele ţării sale, inclusiv pentru toţi cei 150 000 de maghiari din Ucraina Subcarpatică, care s-ar afla în pericol iminent dacă Ungaria ar permite tranzitarea transporturilor de armament pe teritoriul său.

“Noi însă ne facem datoria morală în orice privinţă”. Încă de la izbucnirea războiului, societatea din Ungaria, la unison, a oferit ajutor, a declarat ministrul justiţiei, care a mai menţionat că, potrivit cifrelor ONU, ţara sa a ajutat peste un milion de refugiaţi din Ucraina şi a trimis în Ucraina Subcarpatică 3 100 de tone de ajutoare în valoare de 7,2 miliarde de forinţi (18,62 milioane euro).

Aceasta este cea mai mare operaţiune umanitară din istoria Ungariei, care este în curs de desfăşurare şi va continua atâta timp cât va fi necesar, a afirmat Judit Varga.

Vorbind despre relaţia dintre biserici şi Guvernul ungar , ministrul Justiţiei a mai explicat că, în urma cooperări strânse, în ultimii 13 ani, cabinetul a sprijinit construirea a 150 de noi biserici şi renovarea a 3 000 de case de rugăciune.

Judit Varga a salutat creşterea numărului de instituţii bisericeşti din Ungaria. Aceasta a amintit că bisericile istorice administrează 350 de grădiniţe şi 546 de şcoli generale, iar în cele 255 de licee pe care le administrează studiază 55 000 de elevi, ceea ce reprezintă un sfert din numărul total de elevi din Ungaria.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img