spot_img
9.2 C
București
marți, aprilie 23, 2024
AcasăBasarabiaPlatforma Unionistă Acțiunea 2012 propune partidelor să își asume ca proiect de...

Platforma Unionistă Acțiunea 2012 propune partidelor să își asume ca proiect de țară unirea cu Basarabia

-

Reprezentanții Platformei Unioniste Acțiunea 2012 au organizat joi flash-mob-uri la sediile mai multor partide – PSD, PNL, ALDE, PMP și USR – pentru a transmite un mesaj către actuala clasă politică privind unirea României cu Republica Moldova.

„Avem un mesaj din trecut pentru actuala clasă politică, le transmitem care este proiectul de țară pe care România trebuie să și-l asume. Îi invităm să ia act de dorința oamenilor de peste Prut. Îi invităm la marșul nostru de sâmbătă pentru că este unul apolitic, dar dorim să ia act de voința oamenilor de pe ambele maluri ale Prutului”, a declarat pentru AGERPRES George Simion, președintele organizației.

- Advertisement -

Reprezentanții Platformei Unioniste Acțiunea 2012 au purtat măști cu figuri ale unor domnitori români.

„Sunt Mihai Viteazul și am venit să transmit la toate partidele, începând cu PSD, pohta ce-am pohtit noi, domnitorii României, a fost ca țara să fie întreagă. Nu putem să avem 100 de ani de la Marea Unire și să ne lipsească Basarabia”, a afirmat un reprezentant al organizației.

- Advertisement -

„Am venit să îi dojenesc cu palma. De trăiau ei în vremea mea aș fi folosit țeapa”, a spus „Vlad Țepeș”.

„Sunt Constantin Brâncoveanu și au venit jandarmii să îmi afle identitatea. Eu nu aveam pe vremea mea jandarmi. Nu prea s-au uitat în cărțile de istorie și nu știu cine suntem”, a transmis personajul Brâncoveanu.

Platforma Unionistă Acțiunea 2012 va organiza pe 22 octombrie Marșul „Luptă pentru Basarabia” la care sunt așteptați să participe mii de tineri, manifestarea având ca scop „asumarea re-unirii ca obiectiv de țară pentru întreaga clasă politică din România”.

Marșul va avea loc pe ruta Piața Unirii (de la Hanul lui Manuc) — Piața Universității — Piața Romană — Piața Victoriei, cu întoarcere pe același traseu și defluire în Piața Universității.

Președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012, George Simion, a precizat că autorizația dată de municipalitate va permite desfășurarea marșului începând cu ora 14,00 până la ora 17,00.

Este al cincilea marș din București al acestei organizații și de fiecare dată a avut scopul de a prezenta Pactul pentru Basarabia.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img