spot_img
30.9 C
București
duminică, iulie 3, 2022
AcasăALEGERI 2020Pesediștii fac mișto de Bolojan după ce Cîțu a lăsat Oradea și...

Pesediștii fac mișto de Bolojan după ce Cîțu a lăsat Oradea și Bihorul fără bani

-

Primarul Oradiei, Florin Birta, a afirmat vineri, în încheierea şedinţei de Consiliu Local desfăşurată online, că municipiul a primit săptămâna trecută de la Guvern doar 3,6 milioane lei din cele 60 milioane lei cerute pentru subvenţionarea gigacaloriei pentru că societatea Termoficare Oradea are toate facturile plătite la zi, scrie Ebihoreanul.

- Reclama -

Birta a răspuns unei întrebări formulate de social-democratul Emilian Pavel, care nu a scăpat ocazia să ironizeze alocările simbolice făcute de guvernarea liberală către Oradea, condusă de primarul PNL, Florin Birta, şi judeţul Bihor, reprezentat de liberalul Ilie Bolojan. „L-aş ruga pe domnul primar Florin Birta să ne spună cât de mulţumit este de alocarea primită de la preşedintele de partid Florin Cîţu pentru Termoficare, ajutorul măreţ de 15 milioane s-a transformat în unul minuscul de 3,6 milioane”, a cerut Emilian Pavel.

PSD-istul a făcut remarci şi la adresa faptului că Florin Cîţu i-ar fi pedepsit pe orădeni pentru atitudinile liderilor liberali locali, Birta şi Bolojan. De altfel, Birta a cerut în şedinţa Biroului Permanent Naţional al PNL consemnarea nominală a celor care militează pentru încheierea unui parteneriat cu PSD, partid văzut până de curând ca adversarul natural al liberalilor.

„Chiar sper să scăpăm de aceste negocieri şi să ajungem să avem un Guvern stabil care să-şi dorească să ajute orădenii, nu să îi pedepsească pentru diferite atitudini politice avute de domnul primar (n.r. Florin Birta) sau domnul preşedinte de Consiliu Judeţean (n.r. Ilie Bolojan). PSD în noul guvern se va asigura că acei bani vor veni să sprijine într-o iarnă extrem de dificilă orădenii”, a intervenit usturător social-democratul.

- Advertisment -

Must Read

Romina Power a povestit cum l-a drogat pe Regele Iordaniei

0
Vineri după amiază, pe postul Rai 1 a fost difuzată ultima ediţie din acest sezon a emisiunii „Oggi è un altro giorno”, condusă de...