spot_img
27.8 C
București
sâmbătă, mai 21, 2022
AcasăAnalizeMinistrul de externe maghiar: Poziția Comisiei Europene cu privire la migrație este...

Ministrul de externe maghiar: Poziția Comisiei Europene cu privire la migrație este „bizară și rușinoasă”

-

Poziția Comisiei Europene cu privire la migrație este „bizară și rușinoasă”, zeci de mii de oameni sosesc pe continent din sud, sud-est şi est, ca urmare a politicii promovate de Bruxelles, a declarat joi, în Bosnia-Herţegovina, ministrul ungar de externe, Péter Szijjártó.

La Conferința ministerială regională a Dialogului privind Migrația, care a avut loc la Sarajevo, şeful diplomaţiei ungare a subliniat: „Bruxelles-ul este în stare să finanţeze tot ceea ce contribuie la creşterea presiunii migraţioniste, dar nu este dispus să sprijine nimic care ar reduce această presiune și ar proteja poporul Europei de această amenințare. Balcanii de Vest se află într-o ‘situație ciudată’, deoarece migranții ajung în UE printr-o țară membră a UE și vor să plece spre UE”. În opinia sa, nu se poate aștepta ca statele din regiunea Balcanilor de Vest să oprească singure migrația, în timp ce „progresul în privinţa integrării europene stagnează”. Péter Szijjártó a precizat: „Ar fi timpul ca executivul de la Bruxelles să sprijine, în sfârşit, ţările din regiunea Balcanilor de Vest pentru ca aceste ţări să se poată proteja, iar astfel să ne protejeze şi pe noi de presiunile migratorii”. Oficialul ungar a mai subliniat că ar trebui făcute progrese în procesul de aderare la UE pentru că „dacă regiunea Balcanilor de Vest nu este stabilă, nu este în siguranță, va fi fundamental în detrimentul intereselor noastre privind securitatea națională”. Uniunea Europeană se confruntă din 2015 cu valuri masive de migrație ilegală, iar problema a divizat semnificativ statele membre, a spus Péter Szijjártó, potrivit căruia Bruxelles-ul nu a fost în stare de atunci să găsească soluţii eficiente la această provocare, în schimb a încercat să impună cotele obligatorii de relocare a migranţilor. „Dar nu suntem proști, înțelegem despre ce este vorba”, a spus ministrul ungar de externe, care a subliniat: „Ungaria îşi menţine în continuare dreptul de a decide cine poate și cine nu poate intra pe teritoriul său, iar acest lucru nu poate fi luat de nimeni, deoarece ar încălca suveranitatea țării noastre”.

- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...