spot_img
19.4 C
București
sâmbătă, martie 25, 2023
AcasăALEGERI 2020Penalul Relu Fenechiu vrea să proiecteze Spitalul Regional din Iași

Penalul Relu Fenechiu vrea să proiecteze Spitalul Regional din Iași

-

Relu Fenechiu s-a apucat din nou de afaceri cu statul. Statul român pe care l-a țepuit din plin, motiv pentru care a primit și o condamare de cinci ani și jumătate de închisoare pentru mai multe fapte de corupție, în urmă contopirii a două pedepse, una de cinci ani, pentru complicitate la abuz în serviciu în formă calificată, și una de trei ani și zece luni, pentru trafic de influență în formă continuată și spălare de bani.Relu FENECHIU a fost eliberat condiționat, după ce a efectuat trei ani și jumătate de închisoare. Acum el varea să proiecteze Spitalul Regional de la Iași, scrie Bună dimineața, Iași.

- Reclama -

Clar este faptul că pentru a progresa, firma INTEGRA BUSINESS CONSULTING a avut nevoie ca FENECHIU să iasă din închisoare, PNL să fie la guvernare și Ministrul Mediului, Costel ALEXE să implementeze un program aproape ca dedicat societății familiei FENECHIU, spune sursa citată.

Costel Alexe, șeful CJ Iași, acuzat de corupție, este considerat copilul de suflet al lui Relu Fenechiu.

Printre firmele care doresc să facă proiectarea Spitalului Regional de la Iași, se află și INTEGRA BUSINESS CONSULTING, firmă controlată de fostul ministru de la transporturi, Relu FENECHIU, prin soția sa, Mariana FENECHIU.

INTEGRA BUSINESS CONSULTING figurează într-o asociere ca subcontractant într-o proporţie de 5% la lucrarea prevăzută în contract. Asocierea este condusă de firma italiană 3TI Progetti, companie care a licitat şi pentru proiectarea lucrărilor la autostrada Iaşului, respectiv tronsonul din A8 care tranzitează judeţul Iaşi. Din asociere mai fac parte şi arhitecţii turci de la Yazgan, alături de alte şapte firme: şase autohtone şi una din Italia.

În 2020, contractele firmei INTEGRA BUSINESS CONSULTING au explodat, și de la 7 contracte încheiate în 2 ani, au ajuns la un număr de 118, doar din martie a.c. și până în iulie a.c..

În 2018-2020, Primăriile Iași, Huși, Răchiteni, Vânători, Holboca, Băltățești încheiau contracte cu valori între de 9.500 RON și 125.000  RON (record înregistrat cu Primăria Huși, în septembrie 2019). Din contractele încheiate în această perioadă, firma patronată de soția lui FENECHIU a încasat aproape 1 milion și jumătate de lei.

Ultimul contract al firmei administrată de doamna FENECHIU figurează în data de 10 iulie a.c. și este încheiat cu primăria comunei IBĂNEȘTI – MUREȘ. Administrația locală a comunei IBĂNEȘTI a plătit către INTEGRA BUSINESS CONSULTING 34.000 RON pentru servicii de consultanță pentru obținerea finanțării nerambursabile pentru investiții în domeniul iluminatului public.

Firma a derulat în perioada iunie – iulie a.c. contracte cu primăriile din Botoșani, Mureș, Neamț, Vâlcea, Hunedoara, Constanța, Olt, Iași, Alba, Suceava, Cluj, Argeș, Dâmbovița, Bistrița, Galați, Gorj.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img