Judecătoarea Adriana Stoicescu: Nu dați foc unei țări mistuite deja!

0

de Adriana Stoicescu, judecător Tribunalul Timiș

Apel catre colegii grefieri. De cand am devenit judecator, am inteles ca cel mai important colaborator al meu in instanta este grefierul.Si nu sunt singura care gandeste asa, credeti-ma.Stiu ca sunt colegi judecatori care nu va apreciaza, care minimalizeaza rolul grefierului in echipa care ar trebui sa fie completul de judecata.Stiu ca unii dintre voi se simt marginalizati si nerespectati.Stiu ca munciti enorm, ca uneori sunteti obligati sa va depasiti atributiile, fara sa fiti intelesi si valorizati.

Dar, este imposibil ca atunci cand politicul te capatuieste cu o lege fundamental proasta, ca sa nu o numesc asa cum gandesc, adica idioata, tu, manager de instanta, sa te substitui legiuitorului si sa o indrepti.Este imposibil sa jonglezi cu legea, trebuie doar sa o aplici.Va inteleg frustrarile si nemultumirea.Va inteleg revolta.Dar va rog, nu le transferati asupra oamenilor care vin in fata noastra, fie ca sunt avocati sau justitiabili.Oamenii nu au nicio vina pentru haosul din sistemul judiciar, produs, intretinut si dorit de factorul politic.Toate nemultumirile pot fi rezolvate prin dialog.Toate nedreptatile pot fi corectate atunci cand exista colaborare si buna credinta, de ambele parti.

Nu va lasati folositi de personaje obscure ce isi urmaresc doar propriul interes, folosindu-se de disperarea dumneavoastra.Cred ca in acesti ani am reusit sa va obtin increderea, macar in mica parte.De aceea imi permit acum sa vin in fata voastra, public si sa va rog sa nu dati curs incercarilor unora de a va atrage intr-un conflict inutil cu toata societatea.

Antagonizarea justitiabililor si avocatilor nu va aduce nimic bun breslei grefierilor.Transformarea judecatorilor in dusmanul nr. 1 este cea mai mare greseala care poate fi facuta in aceste timpuri haotice.Va rog, aveti un strop de rabdare si o picatura de intelepciune.Nu va raliati politicii pumnului in gura si amenintarilor.Putem rezolva totul prin dialog si respect reciproc.

Nu dati foc unei tari mistuite déjà!