spot_img
13.5 C
București
marți, martie 5, 2024
AcasăEconomiePactul Trump-Coreea de Nord: SUA dispusă să dea bani

Pactul Trump-Coreea de Nord: SUA dispusă să dea bani

-

Statele Unite sunt dispuse să acorde ajutor economic Coreei de Nord în schimbul renunţării la armele nucleare, a declarat vineri secretarul de stat american, Mike Pompeo, citat de Yonhap conform Agerpres.

După o întâlnire cu omologul său din Coreea de Sud, Kang Kyung-wha, Pompeo a afirmat că „dacă Coreea de Nord acţionează îndrăzneţ pentru denuclearizarea rapidă, Statele Unite sunt gata să colaboreze cu Coreea de Nord pentru obţinerea unei prosperităţi egale cu cea a prietenilor noştri sud-coreeni„, informează Yonhap. Reuters adaugă că şeful diplomaţiei americane a subliniat necesitatea unei „verificări riguroase” a dezarmării nucleare.

- Advertisement -

Cu aceeaşi ocazie, Kang a susţinut că sancţiunile împotriva Coreei de Nord nu trebuie ridicate înainte de obţinerea unor rezultate vizibile în sensul denuclearizării. Poziţia prezentată de Reuters implică menţinerea sancţiunilor până după întâlnirea din 12 iunie a preşedintelui SUA, Donald Trump, cu liderul nord-coreean Kim Jong Un.

Pompeo a apreciat că eliberarea a trei deţinuţi americani, pe care a obţinut-o în vizita sa recentă la Phenian, a creat condiţii pentru succesul summitului americano-nord-coreean.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img