spot_img
23.7 C
București
vineri, aprilie 12, 2024
AcasăAnalizeOrganizatorul protestelor de la Sibiu acuză confiscarea demonstrației

Organizatorul protestelor de la Sibiu acuză confiscarea demonstrației

-

Organizatorul protestelor de la Sibiu a postat, sâmbătă, pe facebook, că nu este de acord cu încercarea unor persoane de a protesta pentru altceva decât pentru ceea ce s-a dat aviz şi nici cu prigonirea membrilor PSD, făcând apel la calm, scrie ziarul Tribuna.

Sibiul este unul din puținele orașe unde s-a cerut acordul Primăriei pentru organizarea manifestațiilor.

- Advertisement -

Doru Apostol afirmă că îşi rezervă dreptul de a participa la aceste manifestaţii de stradă doar în calitate de protestatar, însă renunţă la calitatea de organizator, pentru că au fost oameni care au venit pentru altceva decât pentru abrogarea Ordonanţei care modifică cele două Coduri Penale, cum ar fi autonomie, alegeri anticipate ori alte chestiuni pe care le consideră extremiste. Mai mult, Doru Apostol atrage atenţia că „penali sunt în toate partidele”.

  • „Observ că se creează numeroase event-uri paralele pe reţele de socializare, fără consultarea mea în calitate de organizator. Numeroşi participanţi la aceste proteste au iniţiative personale care depăşesc cadrul legal, fără consultarea mea prealabilă şi fără să îşi asume responsabilitatea acestor acţiuni. Sunt invocat ca pretext pentru diverse acţiuni pe care nu mi le asum: secesiune, alegeri anticipate, diferite acţiuni de instigare şi extremiste etc. Precizez că nu sunt membru al niciunui partid, ONG, serviciu secret român sau străin, astfel că nu-mi asum nicio luare de poziţie a vreunei entităţi menţionate sau nemenţionate. Îmi rezerv dreptul de a participa la aceste proteste în calitate doar de protestatar, fără a permite vreunei entităţi să-şi asocieze mesajul cu persoana mea. Susţin participarea la aceste proteste, fără violenţă, fără comiterea de acte reprobabile, fără prigonirea membrilor PSD care sunt şi ele victime deopotrivă cu restul populaţiei. Protestul este adresat împotriva modalităţii de promulgare şi a conţinutului acestor ordonanţe, precum şi împotriva penalilor din toate partidele. Sunt convins că soluţia la acestă situaţie conflictuală se află în mâna organelor abilitate ale statului. Ţin să mulţumesc pentru susţinerea acordată şi buna colaborare Jandarmeriei, Poliţiei şi persoanelor angrenate în aceste proteste”, scrie Doru Apostol pe pagina sa de facebook în scrisoarea adresată Comisiei de Avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice din Municipiul Sibiu.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img