Dezvăluiri despre fondurile primite în campanie de Nicușor Dan

0
295
Nicusor Dan, presedintele Asociatiei "Salvati Bucurestiul", sustine o conferinta de presa generata de decizia autoritatilor de a demola Casa Rosetti-Solesti, declarata monument istoric de categoria B, in Bucuresti, joi 12 mai 2011. Decizia de demolare a fost luata pe baza unui aviz dat de Directia de Cultura Bucuresti, Ministerul Culturii argumentand ca respectivele corpuri nu sunt clasate ca monumente istorice. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Nicuşor Dan a primit o donaţie de 90.000 de lei de la Bogdan Stroe, candidat al USB la funcţie de consilier general. Contractul de donaţie stipula clar că banii sunt destinaţi campaniei electorale pentru funcţia de primar general. Cu toate acestea, doar 70.000 de lei din cei 90.000 au fost depuşi în contul de campanie deschis la Garanti Bank, iar pentru sumele rămase nu au fost prezentate documente justificative, rezultând că au fost cheltuite în scop personal, relevă Raportul AEP scrie pe facebook jurnalistul Marius Ghilezan.

Colectarea prin intermediul platformei salvatorii.ro s-a făcut înainte şi în timpul campaniei electorale, dar a continuat şi după alegeri, până în prezent. Pentru a lămuri situaţia veniturilor din contul central de campanie, AEP a solicitat Garanti Bank extrasul de cont. „Din verificările efectuate rezultă că în perioada 09.05 – 03.06.2016, deci în campania electorală, dl. Nicuşor Dan a beneficiat de un cuantum total de 101.938,80 lei, sume depuse de Asociaţia G2 în contul bancar personal al candidatului. În extrasul de cont se evidenţiază şi mişcare unor sume din donaţii în interes personal sau transferate în alt cont drept cheltuieli personale (peste 8000 de lei), chiar dacă sumele în cauză reprezentau donaţii pentru campania electorală”, se arată în raportul AEPconform lui Ghilezan.

Despre ce vorbim?Dacă ăsta e singur pe lume, e timpul …tăierilor şi datul lor la raţe!, este concluzia lui Ghilezan.