spot_img
5.6 C
București
vineri, decembrie 9, 2022
AcasăDezvaluiriOmul lui Raed Arafat, nou contract de la IGSU: 10 milioane de...

Omul lui Raed Arafat, nou contract de la IGSU: 10 milioane de euro

-

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a atribuit o licitație în valoare de peste 10 milioane de euro firmei clujene Deltamed, patronate de Dan Vasile Gorgan, unul dintre apropiații lui Raed Arafat, scrie Gazeta de Cluj.

- Reclama -

Licitația “Autospecială pentru tratamente hiperbarice și oxigeno – terapie“ în valoare de 10.416.660 de euro a fost atribuită la începutul lunii trecute firmei Deltamed, în situația în care oferta clujenilor a fost singura admisă în cadrul licitației.

Raed Arafat este presedinte al Fundatiei pentru SMURD si presedinte al Societatii de Medicina de Urgenta si Catastrofa din Romania (SMUCR). Aceste entitati au avut relatii de afaceri cu Dan Vasile Gorgan, patronul firmei Deltamed SRL din Cluj, care a furnizat peste 1.200 de ambulante Ministerului Sanatatii, dar care a si facut donatii de peste doua milioane de lei celor doua fundatii mentionate mai sus.

Începând cu anul 2007, de când există sistemul public de achiziții, DELTAMED a încasat fabuloasa sumă de circa 50 de milioane de euro de la diverse instituții publice. Alte milioane de euro sunt încasate de prietenul lui Raed Arafat prin intermediul companiilor DG Instrumente știintifice, X Lab, X car, DXX blue line sau Dlouhy SRL. Compania Deltamed a ieșit în evidență când, în anii 2008 și 2011, a câștigat succesiv licitațiile organizate de Ministerul Sănătății pentru achiziția de ambulanțe.

Contractele multianuale de ambulanțe, renegociate și suplimentate, se ridică la suma de peste 40 de milioane de euro. Mecanismul financiar pus la cale de Read Arafat și prietenul său Dan Gorgan este simplu: Deltamed încasează bani de la entitățile controlate de Arafat (spitale de urgență, ambulanța, Ministerul Sănătății), apoi firma sponsorizează fundația SMURD, controlată tot de Arafat, în final fundația SMURD cumpără ambulanțe și subansamble tot de la DELTAMED.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img