spot_img
3.8 C
București
vineri, decembrie 2, 2022
AcasăAnalizeJocul Indiei între Rusia și America

Jocul Indiei între Rusia și America

-

Miniștrii de externe ai Rusiei și Indiei, Serghei Lavrov și Subrahmanyam Jaishankar, s-au întâlnit la Moscova pentru prima dată de la începerea operațiunii militare speciale din Ucraina. Diplomatul de vârf al unei țări atât de mari și influente a efectuat o vizită oficială în Rusia pentru prima dată în această perioadă. Jaishankar a salutat Rusia ca un partener testat în timp și a subliniat că India este interesată de relații stabile cu Moscova în ceea ce privește aprovizionarea cu petrol, scrie Vedomosti.

- Reclama -

Potrivit furnizorului de date privind operațiunile de petrol și gaze Vortexa, Rusia a apărut ca un exportator de petrol de top în India în octombrie, reprezentând 22% din totalul importurilor de petrol ale țării.

Viitorul relațiilor dintre Rusia și India în sectorul petrolului va depinde de dorința Moscovei de a menține un preț scăzut și de a oferi indienilor o reducere mărea declarat șeful grupului Asia de Sud la Institutul de Economie Mondială și Relații Internaționale al Academiei Ruse de Științe, Alexey spuse Kupriyanov. Indienii au o abordare pur pragmatică a problemei și sunt gata să cumpere petrol din Arabia Saudită și din alte țări din Golf dacă prețurile petrolului rusesc sunt nefavorabile. India a reușit să reziste presiunii Occidentului în ceea ce privește relațiile cu Rusia, deoarece țara este partenerul crucial al Statelor Unite în regiune și are a cincea economie din lume, a explicat expertul.

Țările occidentale s-au resemnat de mult cu faptul că India are propria poziție în problemele de politică externă, pe care țara a apărat-o chiar și într-o situație mult mai slabă în anii 1990 și 2000, a adăugat Kupriyanov. Totuși, teoretic, americanii mențin niște instrumente, și anume sancțiuni, care ar putea corecta poziția Indiei. Dar un astfel de scenariu ar însemna un colaps total al politicii Washingtonului în Asia de Sud, așa că este puțin probabil să fie implementat, a menționat expertul.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img