spot_img
15.9 C
București
joi, iunie 8, 2023
AcasăExterneObama vrea trupe germane în România

Obama vrea trupe germane în România

-

Preşedintele Statelor Unite vrea efective NATO suplimentare în România, Polonia şi Ţările Baltice, ca să descurajeze acţiunile Rusiei, scrie Der Spiegel.

- Reclama -

Barack Obama are de gând să ceară Germaniei să se implice mai mult în apărarea statelor din Europa de Est.

Liderul de la Casa Albă se va întâlni luni cu cancelarul Angela Merkel, preşedintele Franţei, premierul Marii Britanii şi al Italiei, la deschiderea celebrului târg de tehnologie de la Hanovra.

Potrivit unor surse guvernamentale germane, Barack Obama îi va cere cancelarului german, Angela Merkel, să aprobe trimiterea de efective militare germane în partea de est a Alianţei Nord-Atlantice, pentru descurajarea Rusiei.

Barack Obama se va întâlni luni, în oraşul german Hanovra, cu Angela Merkel, cu preşedintele Franţei, Francois Hollande, cu premierul Italiei, Matteo Renzi, şi cu şeful Guvernului de la Londra, David Cameron.

Conform surselor citate, Statele Unite se aşteaptă că Germania şi Marea Britanie să trimită efective militare în România, Polonia, Lituania, Letonia şi Estonia.

O decizie formală privind suplimentarea efectivelor militare pe flancul estic al Alianţei Nord-Atlantice ar urmăa să fie luată la summitul NATO programat la Varşovia.

Pentagonul a anunţat la sfârşitul lunii martie că Statele Unite vor trimite militari suplimentari în Europa de Est, inclusiv în România, începând din anul 2017, în contextul măsurilor de garantare a securităţii pe fondul acţiunilor Rusiei.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img