spot_img
1.8 C
București
vineri, decembrie 8, 2023
AcasămediuAIURELILE DIN NOUL PROIECT DE LEGE AL SALARIZĂRII: O femeie de serviciu,...

AIURELILE DIN NOUL PROIECT DE LEGE AL SALARIZĂRII: O femeie de serviciu, plătită cât un lector universitar

-

Noul ministru al Muncii, Dragoş Pîslaru, vine cu un proiect de creşteri salariale care va duce la nemulţumiri în sistemul bugetar. Până la 500.000 de angajați din cei peste 1,2 milioane de la buget sunt luați în calcul pentru mărirea salariilor care va avea loc de la 1 septembrie, dar problemele sunt departe de a fi rezolvate. În sănătate şi Învăţământ situaţia este tensionată, iar sindicaliștii ameninta cu proteste, arată B1 TV.

Cârpeală bugetară în noul proiect de creșteri salariale: O femeie de serviciu, plătită cât un lector universitar

Până la 500.000 de angajați din cei peste 1,2 milioane de la buget sunt luați în calcul pentru creșterea salarială care va avea loc de la 1 septembrie. Planul însă arată ca o cârpeală de la bugetul statului pentru că reprezintă doar baza salarială a bugetarilor, iar aceştia sunt cei cu veniturile cele mai mici și sunt o prioritate.

„Nu suntem mulțumiți de ordonanță că acum ne-au spus că vor să mărească la bază și restul să stagneze, păi asta înseamnă că încep să se suprapună pe anumite salarii pe diverse trepte și funcții. Asta înseamnă că o să ajungă o femeie de serviciu să aibă mai mult decât un asistent universitar, poate de cât un lector. Este inadmisibil, trebuie să vedem pregătirea, trebuie să vedem competența și nivelul de pregătire al fiecăruia și importanța pe care o are în societate”, a explicat Ilare Bordeaşu, vicepreşedinte Alma Mater.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img