spot_img
0.7 C
București
sâmbătă, februarie 4, 2023
AcasăEconomieAgriculturaOamenii lui Isărescu au pus mâna pe un contract bănos de la...

Oamenii lui Isărescu au pus mâna pe un contract bănos de la Ministerul Agriculturii

-

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a atribuit firmei ACZ Consulting SRL un contract în valoare de 2,58 milioane de lei pentru realizarea unor studii de evaluare ale Programului Național de Dezvoltare Rurală pe parcursul a patru ani, în perioada 2017-2020, potrivit unui anunț de atribuire al MADR, postat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

- Reclama -

Contractul a fost atribuit prin licitație deschisă, pe criteriul celui mai bun raport calitate-preț.

Adelina Gherghinescu este soția lui Gheorghe Gherghinescu, șeful Băncii Naționale a României, filiala Dolj. Firma ei, ACZ Consulting SRL, a obținut mai multe contracte de la ADR Oltenia, dar și de la alte instituții publice centrale și locale.

Firma apare în scandalul finanțării unei afaceri a șefului BNR, Mugur Isărescu,

La începutul anului 2011, firma guvernatorului Mugur Isărescu, Măr SRL, a solicitat o finanțare europeană în valoare de aproximativ 200.000 euro de la Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, condusă de Marilena Bogheanu. Aceasta este șefa Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia (ADR Oltenia) și este soția lui Aurelian Bogheanu, șeful Corpului de Control al guvernatorului Mugur Isărescu.

O altă conexiune interesantă pe axa ADR Oltenia – BNR a apărut pe 4 martie 2017, când Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia anunța public că a finalizat licitația pentru contractarea serviciilor de evaluare a cererilor de finanțare depuse în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020 în Regiunea Sud-Vest Oltenia. Câștigătorul?

Firma ACZ Consulting SRL, care și-a adjudecat contractul contra sumei de 499.900 lei.

Pentru acești bani, societatea va evalua între 200 și 500 de proiecte europene, din punct de vedere tehnic și financiar, depuse în cadrul axelor prioritare ale POR 2014-2020.

O firmă din București, European Funds Invest SRL, a contestat licitația la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC), nemulțumită că i-a fost respinsă oferta. CNSC a respins contestația, iar firma a reclamat decizia la Curtea de Apel Craiova. Juristul firmei, Daniel Răuțu, susține că ACZ Consulting este o societatea “de casă“ a ADR Oltenia.

Avem și un proces pe rol la Curtea de Apel Craiova. Dacă au început să evalueze deja proiectele, o fac pe barba lor. Nu există încă o hotărâre definitivă care să statueze faptul că ei sunt deja câștigători, a spus el citat de România Liberă.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img