spot_img
2.9 C
București
marți, decembrie 5, 2023
AcasăAnalizeO VESTE PROASTĂ PENTRU PALESTINIENI/ NETANYAHU: Israelul şi Arabia Saudită sunt "aproape"...

O VESTE PROASTĂ PENTRU PALESTINIENI/ NETANYAHU: Israelul şi Arabia Saudită sunt „aproape” de o pace „istorică”

-

Israelul şi Arabia Saudită sunt „aproape” de o pace „istorică”, a declarat vineri prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu la ONU, considerând că palestinienii nu au drept de „veto” asupra relaţiilor arabo-israeliene, relatează AFP.

- Reclama -

Reamintind normalizarea în 2020 a relaţiilor cu trei ţări arabe pe care a descris-o drept „zorii unei noi ere”, el a estimat că „suntem apropiaţi de o descoperire şi mai spectaculoasă, de o pace istorică între Israel şi Arabia Saudită”.

Prinţul moştenitor saudit al Arabiei Saudite Mohammed bin Salman, supranumit MBS, a afirmat şi el recent, într-un interviu acordat televiziunii americane Fox News, că monarhia sunnită şi statul evreu „se apropie în fiecare zi” de o normalizare a relaţiilor lor.

Preşedintele palestinian Mahmoud Abbas a avertizat joi că nu va exista pace în Orientul Apropiat şi Mijlociu dacă nu se va ţine cont de „drepturile legitime” ale poporului său, adică de aplicarea unei soluţii a două state, aminteşte AFP.

Iranul trebuie să se confrunte cu o ameninţare „credibilă” pentru a opri programul nuclear, a declarat, de asemenea, la ONU premierul israelian Benjamin Netanyahu.

„Atât timp cât voi fi prim-ministru al Israelului, voi face tot ce îmi stă în putere pentru a împiedica Iranul să se doteze cu arme nucleare”, a promis premierul.

În discursul său la ONU, el a declarat că „mai presus de toate, Iranul trebuie să se confrunte cu o ameninţare nucleară credibilă”.

Textul discursului a menţionat o ameninţare „militară” credibilă împotriva programului nuclear iranian, şi nu „nucleară”, a dat asigurări biroul primului ministru, invocând „o interpretare greşită”.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img