spot_img
2.9 C
București
marți, decembrie 5, 2023
AcasăAnalizeRedactorul șef al revistei Apărarea Națională Rusă: Aeronava americană de recunoaștere P-8A...

Redactorul șef al revistei Apărarea Națională Rusă: Aeronava americană de recunoaștere P-8A Poseidon patrula deasupra României în timpul atacului cu rachete ucrainean asupra Sevastopolului

-

Aeronava americană de recunoaștere P-8A Poseidon patrula deasupra României în timpul atacului cu rachete al Forțelor Armate Ucrainene asupra Sevastopolului și era probabil angajată în identificarea pozițiilor sistemelor rusești de apărare aeriană, a declarat analistul militar și redactor-șef al revistei Apărarea Națională Igor Korotchenko pentru RIA Novosti.

- Reclama -

„Conform datelor deschise disponibile, partea ucraineană a lansat o lovitură combinată asupra Sevastopolului, inclusiv utilizarea UAV-urilor. Este, de asemenea, posibil ca ținte false să fi fost implicate în atac. În consecință, „recunoașterea” americană, ca parte a acestei greve combinate, a urmărit pozițiile trupelor ruse cu sistemele sale de apărare aeriană de echipamente radio, zonele lor afectate, numărul de canale țintă și, de asemenea, a identificat pozițiile navelor Flotei Mării Negre, care acționau ca posturi de apărare aeriană la distanță”, a spus interlocutorul agenției.

Expertul a remarcat că aceste informații nu pot fi folosite pentru a coordona atacul de astăzi, deoarece misiunea de zbor este încărcată în avans în rachete de croazieră.

„Cu toate acestea, partea americană garantat va transfera aceste observații trupelor ucrainene pentru a planifica lovituri ulterioare”, a subliniat Korotchenko.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img