spot_img
3.5 C
București
vineri, decembrie 2, 2022
AcasăAnalizeNoul rai al turiștilor ruși

Noul rai al turiștilor ruși

-

În total 417 turişti ruşi au sosit sâmbătă pe insula paradisiacă Margarita, în nord-estul Venezuelei, după şapte luni de întrerupere cauzată de restricţii aeriene impuse Rusiei de la declanşarea invaziei sale în Ucraina, informează duminică AFP conform Agerpres.

- Reclama -

Potrivit agenţiei ruse de turism Pegas Touristik, aceşti turişti au sosit cu un zbor charter al companiei aeriene ruse Nordwind, ce a lucrat timp de luni de zile pentru a stabili un itinerar „neutru”, care să evite spaţiile aeriene americane şi europene, interzise în continuare aviaţiei ruse în virtutea sancţiunilor occidentale impuse după intrarea armatei ruse în Ucraina.

Itinerarul a fost „minuţios” elaborat împreună cu Agenţia Federală Rusă de Transport Aerian, pentru a obţine o serie de autorizaţii, proces care a durat „toată vara”, a declarat Asociaţia Agenţiilor de Turism din Rusia (ATOR).

Majoritatea turiştilor au coborât din avion îmbrăcaţi gros, în timp de temperatura din Margarita este de circa 32 de grade Celsius.

Insula Margarita este o atracţie turistică pentru ruşi începând din august 2021, când legătura aeriană spre Rusia a fost deschisă de companii ruse ce propuneau servicii turistice. Trei luni mai devreme, compania publică venezueleană Conviasa deschisese o legătură între Caracas şi Moscova, ce rămâne activă.

După invazia rusă lansată asupra Ucrainei pe 24 februarie, legătura aeriană cu Margarita a fost suspendată din cauza restricţiilor aeriene impuse Rusiei.

Guvernul venezuelean se aşteaptă să primească circa 100.000 de turişti ruşi până în decembrie, datorită redeschiderii legăturii Margarita-Moscova, ce ar urma să aibă o frecvenţă de cinci zboruri pe săptămână.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img