spot_img
5.3 C
București
miercuri, decembrie 7, 2022
AcasăAnalizeRușii au învins în Burkina Faso și i-au scos pe francezi

Rușii au învins în Burkina Faso și i-au scos pe francezi

-

Şeful juntei la putere în Burkina Faso, locotenent-colonelul Damiba, destituit vineri de căpitanul Ibrahim Traoré, dar care refuza să abdice, a acceptat în final să demisioneze duminică, au anunţat într-un comunicat lideri religioşi şi comunitari din această ţară, informează AFP şi Reuters.

- Reclama -

În comunicat se precizează că Damiba „a pus şapte condiţii” pentru a accepta să demisioneze, printre care cea ca militarilor angajaţi de partea sa să le fie asigurată securitatea şi să nu fie urmăriţi penal, să fie garantate securitatea şi drepturile sale şi ale colaboratorilor săi şi să fie respectate angajamentele luate împreună cu Comunitatea Economică a Statelor din Africa de Vest (Cedeao), pentru o restituire a puterii către civili în maxim doi ani.

Liderii religioşi şi comunitari, foarte influenţi în Burkina Faso, afirmă că Ibrahim Traoré a acceptat aceste condiţii şi au invitat populaţia la „calm, reţinere şi rugăciune”.

Vineri, cu câteva ore înaintea puciului, mai multe sute de persoane au manifestat în capitală pentru a cere plecarea lui Damiba, dar şi sfârşitul prezenţei militare franceze în Sahel şi o cooperare militară cu Rusia

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img