spot_img
-3.5 C
București
marți, ianuarie 25, 2022
AcasăAnalizeNoul guvern de la Berlin amenință să fie mai dur față de...

Noul guvern de la Berlin amenință să fie mai dur față de „respectarea statului de drept” în Europa de Est

-

Germania are „o responsabilitate specială” faţă de Europa. Aşa scrie în acordul de coaliţie al noului guvern alcătuit din social-democraţi, ecologişti şi liberali. Acest guvern vrea să facă unele lucruri altfel decât cele trecute. Să fie mai dur în privinţa respectării statului de drept, spune într-un comentariu Deutsche Welle.

Aici se arată o slăbiciune a guvernului Angelei Merkel: ea a avut o inimă mare şi multă înţelegere pentru durerile tranziţiei în statele est-europene. Dar, în acest con de umbră, unele dintre ele au devenit duşmani ai democraţiei şi frânarea acestei tendinţe se va dovedi în cele din urmă dificilă. Este târziu, dar nu prea târziu. Libertatea presei, independenţa Justiţiei şi instituţiilor, libertatea societăţii civile, respectarea drepturilor omului nu sunt ornamente, ci principii fundamentale ale Europei. Aici noul guvern german va trebui să își impună rapid punctul de vedere, chiar dacă pentru început va provoca o mare dispută în interiorul UE, mai spune DW.

- Advertisment -

Must Read

Turcii vor să scoată bani din Dracula

0
Primarul localității Tokat din Turcia, Eyüp Eroğlu, a spus că în cadrul lucrărilor de restaurare a castelului Tokat, temnițele în care a fost ținut...

China face o Lună artificială