spot_img
0.9 C
București
joi, decembrie 7, 2023
AcasăhighlightNoua eminență cenușie a PSD, Vasile Dâncu, anunță: Dragnea a ÎNVINS baronii,...

Noua eminență cenușie a PSD, Vasile Dâncu, anunță: Dragnea a ÎNVINS baronii, jumătate din actualii vicepreședinți DISPAR

-

Sociologul Vasile Dâncu, directorul IRES, considerat noua eminență cenușie a PSD, a declarat  la Adevarul Live, că apreciază decizia lui Dragnea de a le interzice baronilor locali să candideze în conducerea centrală a partidului şi crede că Victor Ponta se va retrage în linişte de la guvernare.

Liviu Dragnea vorbeşte cu multă lume, întreabă ce se poate face. Am fost surprins să-l văd că interacţionează şi cu o echipă de la Uniunea Scriitorilor, susține Vasile Dâncu.

Este primul preşedinte care reuşeşte să decupleze baroni locali de conducerea centrală. A dispărut acest baraj în jurul liderilor pe care îl făceau preşedinţii organizaţiilor locale. Toţi preşedinţii PSD au încercat acest lucru, ştiu foarte bune, dar numai Dragnea a reuşit, il laudă Dâncu pe Dragnea.

Ponta a ieşit din postura de conducător al PSD şi cred că vrea să iasă din acest angajament guvernamental de bună voie. Cred că Ponta a ales să iasă din şefia PSD şi nu cred că mai are o bătălie cu Dragnea, ci mai degrabă un ping-pong prietenesc. Ponta ştie că a fost secondat cinstit şi corect de Liviu Dragnea, ştie că Dragnea i-a fost unul dintre cei mai fideli colaboratori. Cred că Ponta se uită mai degrabă cu detaşare la partid, nu cred că mai are vreo bătălie. Cred că vrea să-şi facă treaba la Guvern pentru a lăsa o impresie bună.A declarat că nu se va retrage. Nici partidul nu cred că va acţiona împotriva fostului său preşedinte. Este iraţional să-ţi dai jos propriul premier pentru o iluzie, pentru cioara de pe gard, afirmă sociologul.

Nici jumătate din actualii vicepreşedinţi nu vor fi pe listă. Primul examen pe care îl poate da Dragnea este acesta: echipa. Un alt mesaj este că a rupt lanţul influenţei baronilor locali, prin interdicţia de a candida pentru un loc în conducerea centrală. Modul în care vor fi promovaţi oameni pe liste va fi o altă măsură importantă, mai susâine Dâncu.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img