spot_img
17.3 C
București
miercuri, octombrie 5, 2022
AcasăActualitateNorvegia nu vrea să dea gaz ieftin Europei

Norvegia nu vrea să dea gaz ieftin Europei

-

Norvegia nu va instrui companiile energetice să ofere contracte de gaze pe termen lung la preţ fix ca o modalitate de a atenua costurile crescute pentru clienţii europeni, a afirmat ministrul norvegian al Petrolului şi Energiei într-o scrisoare adresată parlamentului, transmite news.ro.

Preţul de referinţă al gazului european s-a triplat în acest an, pe măsură ce continentul se străduieşte să înlocuiască scăderea livrărilor de gaze ruseşti, rezultând profituri record pentru producători precum Equinor EQNR.OL şi creşterea bruscă a veniturilor din impozite ale Norvegiei.

Sofie Marhaug, un membru al parlamentului din Partidului Roşu Marxist de opoziţie, a declarat că Norvegia ar trebui să ia în considerare să arate solidaritate Europei şi să instruiască firmele să ofere livrări de gaze la preţ fix sub preţurile actuale de pe piaţă.

Si UE a cerut Norvegiei un pret mai mic la gaze.

În scrisoarea sa, ministrul Petrolului şi Energiei, Terje Aasland, a respins ideea, susţinând că furnizorii erau deja liberi să încheie contracte pe termen lung dacă erau convenite condiţii comerciale alături de clienţi

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...