spot_img
37.2 C
București
duminică, iulie 14, 2024
AcasăDezvaluiriNOI ÎNTREBĂRI PRIVIND ATENTATELE DE LA PARIS: Poliția a sesizat serviciile de...

NOI ÎNTREBĂRI PRIVIND ATENTATELE DE LA PARIS: Poliția a sesizat serviciile de informații în 30 decembrie

-

Amedy Coulibaly, autorul luării de ostatici din 9 ianuarie de la un magazin evreiesc din Paris, a făcut obiectul unui control de rutină al poliţiei din capitala franceză la 30 decembrie şi, deşi conducerea poliţiei şi serviciile antiteroriste au fost informate, nu au reacţionat, relatează Le Monde, transmite Mediafax.
Potrivit informaţiilor publicate de săptămânalul satiric Canard Enchaine, Amedy Coulibaly se afla, la 30 decembrie, la volanul unei maşini închiriate, alături de partenera sa Hayat Boumeddienne, când au fost opriţi de doi poliţişti pentru un control de rutină la Paris. Coulibaly nu avea încă permis de conducere, pentru că abia luase examenul pe 10 decembrie, iar maşina era închiriată pe numele lui Boumeddienne.
Cei doi poliţişti au consultat fişierul persoanelor căutate (FPR), o formalitate în timpul controalelor de rutină. Ei au găsit o fişă despre Amedy Coulibaly semnată de serviciile antiteroriste. Consemnul „PJ02” era menţionat, ceea ce înseamnă că forţele de ordine trebuie să încerce să obţină cât mai multe informaţii fără a genera suspiciunile persoanei controlate, considerată „periculoasă şi aparţinând mişcării islamiste”, precizează Canard Enchaine.

- Reclama -

Conform săptămânalului citat de Le Monde, cei doi poliţişti şi-au informat superiorii şi serviciile antiteroriste cu privire la acest control, dar aceştia nu au reacţionat. Cele două persoane controlate au fost eliberate şi au ajuns după câteva ore în Spania, de unde Hayat Boumeddienne a luat un avion spre Turcia, pentru a merge apoi în Siria.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img