spot_img
22 C
București
miercuri, iulie 24, 2024
AcasăExclusivEXCLUSIV VIDEO: Congresmenul american Loretta Sanchez: Nu putem închide ochii la ceea...

EXCLUSIV VIDEO: Congresmenul american Loretta Sanchez: Nu putem închide ochii la ceea ce se întâmplă în România, haosul politic, coruptia

-

Congresmenul democrat de California, Loretta Sanchez, co-presedinte al grupului de prietenie cu Romania din Congresul SUA, a participat duminică la hramul și sărbătorirea a cinci ani de existență a Comunității greco-catolice “Sf. Ioan Botezătorul” din Tustin, Calfornia, condusă de Părintele Chris Terheș. Ea s-a adresat credincioșilor în biserică referindu-se la situația din România, dar și la cea din Ucraina, făcând însă referire și la comunitatea românească din Statele Unite ale Americii. Este prima vizită a unui congresmen american într-o comunitate românească
MÂINE FLUX 24 VA DIFUZA UN INTERVIU VIDEO CU CONGRESMENUL SANCHEZ ACORDAT ROMANIAN COMMUNITY COALITION
Congresmenul Sanchez este membru al Subcomisiei pentru Forte Strategice din Congres, care supravegheaza dezvoltarea bazei militare americane de la Kogalniceanu, pe care Congresmenul Sanchez a vizitat-o de mai multe ori, si scutul anti-racheta de la Deveselu din Romania.
Loretta-Sanchezbiserica
INTEGRAL VIDEO DISCURSUL CONGRESMENULUI LORETTA SANCHEZ ÎN COMUNITATEA SF IOAN BOTEZĂTORUL DIN TUSTIN, CALIFORNIA:

In discursul ei Loretta Sanchez, aflata pentru prima data in mijlocul unei comunitati romanesti, a vorbit despre experienta sa ca fiica de emigranti si cat de important este sa iti pastrezi identitatea in Statele Unite.
Aceasta a scos apoi in evidenta relatia foarte stransa dintre Romania si Statele Unite, si faptul ca Misiunea “Sf. Ioan Botezatorul” este o “punte” intre cele doua tari.“Romania este un aliat incredibil al Statelor Unite si avem nevoie de ea. Avem nevoie de Romania. Si voi, comunitatea voastra, este puntea cu membrii familiilor voastre, prietenii pe care i-ati lasat in spate, sa-i faceti sa inteleaga aceasta importanta alianta. Din acest motiv am fost unul dintre fondatorii grupului de prietenie cu Romania din Congres. Pentru ca mergand, vazand si intelegand importanta aliantei NATO intr-un timp atat de dificil, si parca e tot mai dificil, am pornit grupul de prietenie sa informam restul membrilor din Congres despre ceea ce se intampla in Romania”, a mai spus aceasta.
“Am vizitat baza de langa Constanta cand era doar la inceput. Aveam atunci poate 15 militari americani acolo alaturi de militari romani. Iar acum, ultima data cand am fost acolo, in iulie, au fost 1,300 militari americani care treceau aproape zilnic prin acea baza”, a spus Sanchez.
Situatia din Ucraina “este alarmanta”, a avertizat congressmenul. Aceasta a afirmat ca s-a ridicat problema in Congres pentru a oferi sprijin in bani pentru Ucraina, sa se trimita trupe, sa se intareasca institutiile statului pentru a impinge inapoi agresiunea Rusiei. “Intelegem de asemenea la ceea ce ochii lui Putin privesc si ce doreste. Iar ca aliat NATO va spun, conlucram cu guvernul vostru acolo, in Romania, sa ne asiguram ca Romania ramane libera si in democratie. Asta este ceea ce fac in Congres. Si da, chiar si in Romania, am vazut diferitele factiuni si haosul politic, coruptia. Nu putem inchide ochii la ceea ce se intampla. Dar trebuie sa ne amintim ca trebuie sa dam o sansa poporului roman sa aiba optiuni/libertati pentru democratie, pentru religie. De aceea lucrez impreuna cu parintele [Terhes].Parintele vine la mine la birou destul de des cu informatii, cu strategii cum am putea continua sa lucram pentru poporul roman”, a spus Sanchez.
lorettachris
La final, Congresmenul Loretta Sanchez a oferit Misiunii “Sf. Ioan Botezatorul” un certificat de recunoastere din partea Congresului SUA pentru activitatea pe care o desfasoara in folosul comunitatii.
lorettadiploma
De surprize a avut parte, insa, si Congresmenul Loretta Sanchez. Prima surpriza a constat in citirea unei scrisori adresate Lorettei Sanchez de puscasii marini (US Marines) stationati la baza militara de la Kogalniceanu.
lorettascrisoare
Scrisoarea a fost citita de Brandon Nicholas Sandu, fiul unei familii de romani care este inrolat in programul Young Marines si va intra in armata dupa ce termina liceul.
lorettasoldat
A doua surpriza a constat in oferirea Lorettei Sanchez din partea Romanian Community Coalition, cea mai larga organizatie romaneasca din SUA (www.coalitiaromanilor.org) – condusa de pr. Chris Terhes -, a unui premiu in semn de recunoastere pentru dedicatia si toata activitatea pe care a desfasurat-o in Congress pentru intarirea relatiei dintre Romania si Statele Unite.
lorettapremiu

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img