spot_img
27.5 C
București
sâmbătă, iunie 15, 2024
AcasăDezvaluiriNoi acuzaţii de abuzuri şi ilegalităţi la CNADNR

Noi acuzaţii de abuzuri şi ilegalităţi la CNADNR

-

Un alt angajat al companiei cere procurorilor şi corpurilor de control ale Guvernului să verifice activitatea instituţiei, care ar fi plină de nereguli. „Dovezile sunt acolo, trebuie doar cercetate”, spune un director al proiectelor cu fonduri europene, proaspăt înlăturat, transmite Digi 24.

Poate domnul ministru prin Corpul de control sau primul ministru prin Corpul său de control să dispună o anchetă şi la CNADNR. Acolo sunt lucruri mult mai grave decât ceea ce spun colegii mei, iar dovezile sunt acolo. Nu trebuie decât să vină un corp de control, un organ de cercetare abilitat”, spune Ştefan Scoruş, fost director în cadrul CNADNR.

Simplu angajat acum, Ştefan Scoruş spune că se încearcă înlăturarea lui abuzivă din companie. În urma reorganizării Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, direcţia de monitorizare a proiectelor cu finanţare europeană, condusă până de curând de acesta, a fost desfiinţată. Lui i s-ar fi propus un alt post, pe care l-a refuzat.

Deoarece nu vreau să accept noua funcţie, mă supun la fel de fel de umilinţe, mi-au luat biroul, m-au ţinut pe holuri, nu au vrut să-mi dea salariul, mi l-au dat parţial. Eu cred că vor să mă forţeze să plec din companie şi eu fac parte din gaşca celor incomozi şi deci şi eu trebuie să fiu eliminat”, acuză Ștefan Scoruș.

Din companie a fost informat că i s-a plătit concediul de odihnă şi că pentru perioada rămasă neacoperită nu s-au primit documente din care să reiasă că ar fi fost la muncă.

Cât a fost şef al direcţiei de monitorizare a proiectelor cu fonduri europene, Ştefan Scoruş a încasat între 12 şi 15.000 se lei pe lună, potrivit declaraţiilor de avere.

Ştefan Scoruş nu este primul care vorbeşte despre neregulile din Compania de Drumuri. Alin Goga, director adjunct de investiţii în cadrul direcţiei regionale de la Craiova, a fost suspendat din funcţie şi este cercetat disciplinar pentru că a vorbit în presă despre neregulile şi corupţia din companie.

Sunt oameni care au fost consultanţi, să spunem, la un constructor italian, iar acuma acel consultant e consilier al directorului general. Și aceiași constructori vin tot la același fost consultant care între timp este consilier al directorului general și pe care nu are nimeni curaj să-l oprească, pentru că pupilul lui este directorul general adjunct economic din companie. E o încrengătură”, a declarat Alin Goga, director suspendat în cadrul DRDP Craiova, la „Jurnalul de seară”.

Şefii de la Drumuri spun că Alin Goga şi-ar fi încălcat prevederile din fişa postului. 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img