spot_img
30.5 C
București
miercuri, august 17, 2022
AcasămediuFacebook: Grup de 16.000 de medici amenință cu greva generală

Facebook: Grup de 16.000 de medici amenință cu greva generală

-

Peste 16.000 de medici au aderat la un grup de inițiativă creat pe Facebook, în care discută despre deblocarea situației salariilor mici din sistemul sanitar, dar și despre o posibilă grevă generală, transmite RFI:

- Reclama -

Grupul ‎”Medici gata de greva generală. Solicitam salarii decente!” numără peste 16.200 de membri, înregistrându-se în permanență membri noi.

„Solicitam eliminarea statutului de funcționar public al medicului si salarii decente‎”, se arată în prezentarea grupului.

Pe grup este promovată și o petiție lansată de Grupul de inițiativă pentru un act medical de calitate pe petitieonline.com și semnată până în prezent de peste 1.700 de persoane.

În petiție se vorbește despre ‎”degradarea climatului de lucru din sistemul sanitar din țara

Colegiul Medicilor din România (CMR) a criticat, vineri, decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), care a dispus că medicii care lucrează în sistemul public de sănătate nu pot primi plăţi suplimentare sau donaţii de la pacienţi, fiind asimilați funcționarilor publici.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...