spot_img
31.1 C
București
sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăDezvaluiriNicușor Constantinescu, acuzat că a cumpărat în 2012 voturile veteranilor de război...

Nicușor Constantinescu, acuzat că a cumpărat în 2012 voturile veteranilor de război și ale rușilor lipoveni

-

Procurorii DNA îl acuză pe președintele Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, că a dat bani alegătorilor pentru ca aceștia să voteze list
Acestea au declarat pentru AGERPRES că Nicușor Constantinescu este acuzat de săvârșirea infracțiunii de coruperea alegătorilor, prevăzută de art. 386 alin.1 C.pen. cu aplicarea art.5 alin.1 C.pen., constând în aceea că, la data de 14 mai 2012, a plătit suma de 22.000 lei Asociației Naționale a Veteranilor de Război Filiala Constanța cu scopul determinării membrilor ei și apropiaților acestora să voteze listele Partidului Social Democrat în cadrul alegerilor locale care au avut loc la data de 10 iunie 2012.
De asemenea, Constantinescu este acuzat de o a doua infracțiune de coruperea alegătorilor, constând în aceea că, la data de 22 mai 2012, a plătit suma de 15.000 lei, în numerar, Comunității Rușilor Lipoveni din Ghindărești, cu scopul determinării membrilor ei și apropiaților acestora să voteze listele PSD la alegerile locale din 2012, au susținut sursele citate.
Nicușor Constantinescu a fost reținut de procurorii DNA și își va petrece noaptea în arestul IPJ Constanța, urmând ca vineri judecătorii Tribunalului Constanța să decidă dacă va fi sau nu arestat preventiv. ele Partidului Social Democrat la alegerile locale din iunie 2012, potrivit unor surse judiciare.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img