spot_img
35.1 C
București
duminică, iulie 14, 2024
AcasăhighlightSURSE DIGI 24: Iohannis anunță la ora 18.00 noul șef al SRI:...

SURSE DIGI 24: Iohannis anunță la ora 18.00 noul șef al SRI: Eduard Hellwig INFORMAȚIE CONFIRMATĂ

-

Președintele Klaus Iohannis ar urma să anunțe oficial numirea lui Eduard Hellvig în fruntea SRI la ora 18.00, anunșă DIGI 24. Eduard Hellvig trebuie să fie votat și de Parlament pentru a ocupa această funcție.

- Reclama -

Preşedintele Klaus Iohannis l-a nominalizat, joi, pe europarlamentarul PNL Eduard Hellvig pentru funcţia de director al Serviciului Român de Informaţii. Hellvig s-a declarat onorat de nominalizarea la SRI, apreciind că în perioada următoare sunt esenţiale două coordonate de acţiune: combaterea corupţiei şi dezvoltarea capacităţilor de apărare a siguranţei naţionale.

- Advertisement -

BIOGRAFIE:

Eduard Raul Hellvig are vârsta de 40 de ani şi, începând cu 4 septembrie 2013, a devenit europarlamentar PNL şi membru al Grupului Alianţei Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa, în urma preluării unuia dintre mandatele de europarlamentar rămase vacante la Bruxelles. A obţinut, în plus, un mandat la alegerile europarlamentare din 25 mai 2014.

- Advertisement -

Hellvig a deţinut funcţia de ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului în Cabinetul Ponta I, în perioada 7 mai 2012 — 21 decembrie 2012.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img