spot_img
31 C
București
duminică, iulie 21, 2024
AcasămediuNou protest al minerilor şi energeticienilor: 4000 de oameni, la Târgu Jiu,...

Nou protest al minerilor şi energeticienilor: 4000 de oameni, la Târgu Jiu, strigă JOS PONTA

-

Aproximativ patru mii de mineri şi energeticieni au participat, joi, la un miting de protest în centrul municipiului Târgu Jiu, nemulţumiţi de conducerea Complexului Energetic Oltenia şi de reducerile de personal şi de salarii preconizate de administraţie. Vicepreşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie, Dumitru Pârvulescu, unul dintre organizatorii acţiunii de protest, a menţionat că numărul participanţilor este mai redus faţă de precedentele două mitinguri pe care sindicatele le-au organizat în această lună la Târgu Jiu întrucât o parte dintre sindicate nu şi-au mai adus membrii în stradă, iar altele şi-au trimis reprezentaţii la Bucureşti pentru a picheta, în cursul zilei, sediul ANRE.
Autorizaţia emisă de Primăria Târgu Jiu pentru sindicatele organizatoare permitea aducerea în piaţă a 5.000 de sindicalişti, la fel ca la mitingurile anterioare.
La mitingul organizat, joi, în faţa Prefecturii Gorj şi cel al Sucursalei Diviziei Miniere din cadrul CE Oltenia protestatarii au cerut din nou demisia managerului privat Laurenţiu Ciurel, precum şi a premierului Victor Ponta, care este şi deputat de Târgu Jiu la al treilea mandat.
Vizat de huiduielile sindicaliştilor a fost şi preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, pe care minerii şi energeticienii l-au ironizat după ce, în declaraţii publice, acesta a greşit de două ori numele premierului, rostind „Fonta” în loc de „Ponta”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img