spot_img
15.1 C
București
sâmbătă, mai 21, 2022
AcasăExterneNew York, DC și nord estul SUA în fața furtunii de...

New York, DC și nord estul SUA în fața furtunii de zăpadă Stella

-

După o iarnă relativ blândă, orașul New York și SUA se pregătesc luni noapte să înfrunte cea mai mare furtună de zăpadă a sezonului, care se așteaptă să aștearnă un strat de zăpadă de până la 60 de centimetri în această regiune, relatează AFP.

Furtuna de zăpadă, botezată ‘Stella’ de National Weather Service, urmează să fie însoțită marți de rafale de vânt de până la 90 km/h. Furtuna este așteptată în jur de miezul nopții (05:00 GMT marți) și timp de 24 de ore va afecta orașele New York, Philadelphia și Boston.

Căderi de zăpadă sunt așteptate și în capitala federală, Washington DC, situată la limita zonei afectate.

Ninsorile care vor duce la acumularea unui strat de zăpadă de 30 până la 60 de cm ar putea afecta și alte regiuni precum New England. În aceste condiții, se recomandă ca deplasările să fie reduse iar locuitorii din aceste regiuni sunt sfătuiți să nu iasă din case. Serviciile meteo au avertizat și cu privire la unele întreruperi ale curentului electric.

Aproximativ 1.600 de utilaje de deszăpezire și 689 de mașini de împrăștiere a sării au fost desfășurate în regiunile vizate și a fost mobilizat personal pentru a lucra 24 de ore din 24, au informat primăriile.

Deși autoritățile încă nu au anunțat este posibil ca în urma căderilor de zăpadă mai multe zboruri de pe aeroporturile din aceste regiuni să fie serios perturbate iar școlile să fie închise.

În timpul furtunii de zăpadă din 9 februarie, companiile aeriene au fost nevoite să anuleze mii de zboruri de pe aeroporturile JF Kennedy, La Guardia și Newark.

- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...